03 Απριλίου 2014

Σαμαράς στο Reuters: Η Ελλάδα επέστρεψε!

«Η Ελλάδα  άφησε πίσω της τα χειρότερα», δήλωσε ο  Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγου μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.

«Η Ελλάδα επέστρεψε» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Reuters  και πρόσθεσε: «Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας στην περιοχή. Ήμασταν  μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από τη χώρα μας».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές λέγοντας ότι: «Η χρονική στιγμή θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές και δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να βγούμε στις αγορές πολύ νωρίς, ίσως και στο πρώτο μισό του 2014».

Ακόμη σημείωσε: «Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της ανοδικής καμπύλης.

«Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ».

«Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει επίσης αλλάξει. Επικρατεί μια νέα ψυχολογία, πρόκειται για μια καινούργια αίσθηση στη χώρα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

ysterografa.gr