27 Απριλίου 2014

Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ αναστατώνει τα social media

Σέξι και όποιος αντέξει η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία
Φορώντας ένα τιρκουάζ μαγιό, η Μαρία-Ολυμπία χαμογελάει στην παραλία του Harbour, στις Μπαχάμες, απολαμβάνοντας ήλιο και θάλασσα λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Η μικρή πριγκίπισσα, που βρίσκεται πολύ μακριά από την Ελλάδα της κρίσης, την οποία επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα για το μνημόσυνο του βασιλιά Παύλου στο Τατόι, ζει όπως οι περισσότερες γαλαζοαίματες της ηλικίας της. Εχει τον δικό της, θαυμαστό κόσμο, στον οποίο, εκτός από αυτή, περιλαμβάνονται και οι Ελληνες γαλαζοαίματοι της οικογένειάς της, που εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε σελίδες περιοδικών όπως το «Point de Vue».

Η γοητευτική, δεκαεφτάχρονη πλέον, κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, εκτός από την παρουσία της στις σελίδες περιοδικών όπως το «Tatler» αναστατώνει για τα καλά τα social media ποστάροντας αφελή και χαριτωμένα στιγμιότυπα της ζωής της.


Οι τελευταίες της αναρτήσεις περιλαμβάνουν από πόζες στη συναυλιακή αρένα O2 του Λονδίνου, όπου η ξανθιά Μαρία-Ολυμπία απόλαυσε από τη VIP θέση τον Drake, μέχρι την εμφάνισή της με vintage μπουφάν και νωχελικό περίπατο στο γρασίδι της βίλας όπου μένει με την οικογένειά της. Η εκπληκτική φωτογράφησή της για τη βρετανική έκδοση του περιοδικού «Tatler», τον περασμένο μήνα, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για την κόρη της Μαρί Σαντάλ.

Με ομορφιά που συναρπάζει, η νεαρή debutant ανέλυσε την αγάπη της για τη μόδα και τη φωτογραφία και μίλησε για την κολλητή της, Μαρία Λούρντες, κόρη της Μαντόνα.
Επέλεξε να φορέσει δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών και απέσπασε τα συνήθη κολακευτικά σχόλια τόσο από τις κολλητές της όσο και από τη μητέρα της.
Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι πίσω από όλες αυτές τις κινήσεις -συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και αναρτήσεις στο Instagram- βρίσκεται η Μαρί Σαντάλ, στον ρόλο μιας άτυπης μάνατζερ. Η ίδια ανέλαβε την προώθηση της κόρης της από την παιδική της κιόλας ηλικία, ενώ είχαν ποζάρει μαζί για το εξώφυλλο του ισπανικού «Vanity Fair».


ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΗ. Εσχάτως, πάντως, η Μαρία-Ολυμπία θέλει να δείξει ότι αρχίζει πλέον να κινείται και μόνη της στον θαυμαστό κόσμο του διεθνούς jet set. Η νεαρή πριγκίπισσα θεωρείται, σύμφωνα με το «Tatler», «το πιο περιζήτητο κορίτσι στον κόσμο» και προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να απασχολήσει έντονα τον κόσμο των πλούσιων και διάσημων διεθνώς.

Προς το παρόν, στη ζωή της κυριαρχούν η αγάπη της για τη φωτογραφία και η λατρεία της για τη βιομηχανία των ρούχων και τη μόδα. Ηδη οι φήμες τη θέλουν τον επόμενο χρόνο να σπουδάζει fashion σχέδιο στο Saint Martin’s College, την πιο διάσημη σχολή σχεδιαστών στο Λονδίνο και μία από τις καλύτερες στον κόσμο.


Από εκεί έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, ο αδικοχαμένος Αλεξάντερ ΜακΚουίν, η Βίβιαν Γουέστγουντ και ο πολύς Τζον Γκαλιάνο. 

Οπως έχει πει η ίδια, κάνει πολύ συχνά «επιδρομές» στην ντουλάπα της μητέρας της, προκειμένου να φορέσει κάτι που της άρεσε ή να το συνδυάσει με ένα δικό της κομμάτι. «Δεν πηγαίνω πολύ συχνά σε events», συμπλήρωσε με συστολή, «αλλά υπάρχει καιρός να το κάνω». Σε ένα από αυτά, στην αναδρομική έκθεση του Βαλεντίνο στο Σόμερσετ Χάουζ, επέλεξε να φορέσει μια vintage δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή, η οποία ανήκει στη μητέρα της.

Αναμενόμενο ήταν να κλέψει τα φλας των δεκάδων φωτογράφων, που αναζητούν φρέσκα πρόσωπα για τις στήλες του κοσμικού ρεπορτάζ στο City. Οι τελευταίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου αν είναι ο Τζέιμς Φράνκο ο αγαπημένος της ηθοποιός. Τους ενδιαφέρει να την πετυχαίνουν εκεί που συχνάζει, στα πιο in στέκια του Λονδίνου, χτίζοντας με απόλυτα υπολογισμένες κινήσεις τη δική της jet set ταυτότητα.


Εξοδος με τον πρίγκιπα Κάρολο
Γεννημένη τον Ιούλιο του 1996 στη Νέα Υόρκη, η Μαρία-Ολυμπία βαφτίστηκε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με νονούς τον πρίγκιπα Κάρολο, την αδερφή του πατέρα της, Αλεξία, την αδερφή της μητέρας της, Πία, και τον πρίγκιπα Μιχαήλ. Πέντε χρόνια αργότερα, ένα απόγευμα του 2001, η εξώπορτα της κατοικίας της στο Λονδίνο κατακλύστηκε από περιπολικά και μια λιμουζίνα με τα διακριτικά της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Ο νονός της, πρίγκιπας Κάρολος, είχε έρθει για να την πάει σινεμά και να δουν το «Σρεκ», κάτι που η νεαρή γαλαζοαίματη θυμάται ακόμη με τρυφερότητα. Η αλήθεια, λένε οι καλά γνωρίζοντες τον κόσμο των γαλαζοαίματων, είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση που ετοίμασε η Μαρί Σαντάλ για την κόρη της. Τα επόμενα χρόνια απλώς ακολούθησαν οι υπόλοιπες, όλες μελετημένες μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, για ένα κορίτσι που μεταμορφώνεται σταδιακά σε μια γοητευτική γυναίκα.

Toυ Διονύση Θανάσουλα, εφημερίδα Παραπολιτικα