14 Μαΐου 2014

Τουρκία: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το ορυχείο-νεκροταφείο-200 νεκροί και 400 εγκλωβισμένοι

Εκλεισε την ιστοσελίδα της η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι εικόνες που μετέδωσε η τουρκική Χουριέτ μέσα από το ορυχείο-νεκροταφείο, όπου μέχρι στιγμής έχουν βρει τραγικό θάνατο 205 άνθρωποι.

Περισσότεροι από 400 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος 2 χλμ. σε ορυχείο στην πόλη Σομά. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, την ώρα της έκρηξης 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στις εγκαταστάσεις της επαρχίας Μανίσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.

Το έργο των σωστικών συνεργείων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Εκλεισε την ιστοσελίδα της η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων και επικρίσεων για την τραγωδία στη Σόμα, η διαχειρίστρια εταιρεία του ανθρακωρυχείου έκλεισε σήμερα την ιστοσελίδα της.

Η μόνη ανάρτηση της ιστοσελίδας της SOMA Kömür İşletmeleri A.Ş tilaga.com.tr είναι η επίσημη ανακοίνωσή της για το δυστύχημα σε μαύρο φόντο.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «θλιβερό δυστύχημα» την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο, επισημαίνοντας ότι η έρευνα για το συμβάν συνεχίζεται, ενώ η διάσωση των εγκλωβισμένων παραμένει «βασική προτεραιότητα» της εταιρείας.

«Αναλάβαμε δράση αμέσως μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη παρά τα υψηλά και συνεχώς παρακολουθούμενα μέτρα ασφαλείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία δεν δίνει άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εγκλωβισμένων.

Η εταιρεία «σφυροκοπείται» από την αντιπολίτευση με κατηγορίες για παραβιάσεις στους κανόνες ασφαλείας, την πρόσληψη ανήλικων εργατών και τις υπερβολικές ώρες εργασίας των ανθρακωρύχων της.

Ο πρώην επικεφαλής της ένωσης ανθρακωρύχων Maden-İş, Τσετίν Ουιγκούρ χαρακτήρισε το δυστύχημα ως «εργατική δολοφονία».

Πηγή: Hurriyet