28 Μαΐου 2014

Σαμαράς: Δεδηλωμένη υπάρχει απ'το 2012-Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει το πώς θα το πληρώσω

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη διετία παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα μετά από 6 χρόνια ύφεσης πετυχαίνει ανάκαμψη και ετοιμάζεται να μπει σε μακροχρόνια ανάπτυξη με προσέλκυση επενδύσεων.

«Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει πως θα το πληρώσω αλλά και δεν ξεχνώ τις μεγάλες προτεραιότητες που έχω θέσει: α) τη μείωση όλων των φορολογικών βαρών, β) το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας και γ) το μεγαλύτερο από όλα τα στοιχήματα που είναι η μείωση της ανεργίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη, δηλαδή συνολικό πρόγραμμα και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επόμενα χρόνια. «Η Ελλάδα δίνει τη μάχη για να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις της ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ξεκαθίζοντας ότι ξεκινά άμεσα η αποκατάσταση των αδικιών: «Πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουμε μια σειρά από αδικίες που έγιναν».

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο ανασχηματισμός δείχνει να παγώνει και να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα. «Μπορεί να γίνει σε 2-3 εβδομάδες» σχολιάζουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόσωπο κλειδί στον ανασχηματισμό είναι σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ωστόσο διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησής του από το ΥΠΟΙΚ.