21 Μαΐου 2014

Αισθητά μειωμένο το αρνητικό ισοζύγιο εγγραφών- διαγραφών επιχειρήσεων στο ΕΕΑ το α' τρίμηνο του 2014

Παραμένει αρνητικό το ισοζύγιο εγγραφών- διαγραφών επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ) το πρώτο τρίμηνο του 2014 (-14,40%) αλλά με βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, το ισοζύγιο του α' τριμήνου του 2013 (ισοζύγιο εγγραφών- διαγραφών 2013) ήταν αρνητικό κατά -26,60%.

Ο συνολικός δείκτης εγγραφών επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 είναι -0,3%, ενώ ο δείκτης διαγραφών για την αντίστοιχη περίοδο είναι -9,9%.

Τον Φεβρουάριο του 2014 οι εγγραφές είναι περισσότερες από αυτές του Φεβρουαρίου του 2013, ενώ τον Ιανουάριο και Μάρτιο του 2014 οι εγγραφές είναι λιγότερες από τους αντίστοιχους μήνες του 2013.

Τον Ιανουάριο του 2014 οι διαγραφές είναι λιγότερες από αυτές του Ιανουαρίου του 2013, ενώ τον Φεβρουάριο και Μάρτιο είναι περισσότερες.

Ο αριθμός των εγγραφών των επαγγελματιών τον Μάρτιο του 2013 είναι μεγαλύτερος από τις διαγραφές του ιδίου μήνα, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 οι διαγραφές είναι αρκετά υψηλότερες.

Αυτά αναφέρονται στο «Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική του σελίδα και όπως γνωστοποιείται έχει στόχο να ενημερώνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο για τυχόν αλλαγές που υπάρχουν στη συνολική εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες από διάφορες πηγές.

Το «Τριμηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας» στοχεύει, στις περιπτώσεις που διατίθενται στοιχεία και μετά από την κατάλληλη στατιστική τους επεξεργασία, στη συστηματική παρουσίαση βασικών μεγεθών της οικονομίας καθώς και των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με έμφαση στις επιχειρήσεις της Αττικής, που αποτελούν και το βασικό ενδιαφέρον των μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.