18 Μαΐου 2014

Μάικ Παντελίδης -Ο 30χρονος Ελληνας που έγινε δήμαρχος στις ΗΠΑ υποσχόμενος ότι θα κάνει την πόλη του... Αθήνα [εικόνες]

Εδώ και λίγους μήνες η Αννάπολη των ΗΠΑ έχει δήμαρχο έναν Ελληνα. Ομογενής τρίτης γενιάς, αλλά Ελληνα. Τον 30χρονο Μάικ Παντελίδης, ο οποίος επικράτησε με μόλις 59 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του και κέρδισε τη μάχη για το δήμο.
Με σπουδές στην οικολογία, όπως σημειώνει το News247, δραστήριος ακτιβιστής, ο 30χρονος από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το περασμένο καλοκαίρι όργωσε το Μέριλαντ κολλώντας αφίσες σε κάθε γωνιά του, λανσάροντας το «Sweep Annapolis Clean» («Καθαρίστε την Αννάπολη») ως κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του.

Υποσχόμενος ότι θα μετατρέψει την Αννάπολη σε νέα «Αθήνα της Αμερικής» ο Παντελίδης ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών του δεσμευόμενος επίσης ότι δεν θα επιβάλλει κανένα νέο φόρο, θα τους απαλλάξει από την
τρέχουσα πολιτική των υψηλότερων διδάκτρων και της «ανεύθυνης σπατάλης», ότι θα λάβει μέτρα για δημοσιονομική πειθαρχία, όπως κατάργηση των περιττών δαπανών και άμεσο πάγωμα των προσλήψεων μέχρι την πλήρη επανεξέταση των αναγκών στο δημόσιο τομέα, αλλά και το τέλος της γραφειοκρατίας.

Πριν αναλάβει τη δημαρχία της αμερικανικής πόλης ο Παντελίδης εργαζόταν ως σύμβουλος κυβερνητικών σχέσεων στην εταιρεία Vocus, όπου βοηθούσε κορυφαίες επιχειρήσεις και πανεπιστήμια να παρακολουθούν τη νομοθεσία, να διαχειρίζονται τις πολιτικές δράσεις τους και να διατηρούν μια επαγγελματική ιστοσελίδα online υποστήριξης στο έργο τους. Παράλληλα, ήταν επικεφαλής της τοπικής Κίνησης Πολιτών Τζέρμανταουν - Χόουμγουντ, πρόεδρος και της Ένωσης Κοινοτήτων της περιοχής.