25 Μαΐου 2014

ΧΑΡΤΗΣ! ΈΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ! 8-9 περιφέρειες η ΝΔ... μία στις 13 ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τατούλης παίρνει κεφάλι έναντι του Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Αγοραστός προηγείται του Τσιλιμίγκα - Στην Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβάδισμα Παυλίδη

Προβάδισμα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίζουν οι υποψήφιοι της ΝΔ στις περισσότερες περιφέρειες πλην αυτής της Αττικής που εξελίσσεται στο απόλυτο ντέρμπι, σύμφωνα με την ροή των πρώτων αποτελεσμάτων.

Απο τον εκλογικό χάρτη όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά τον πρώτο γύρο αλλά και με τα μέχρι τώρα πρώτα αποτελέσματα η ΝΔ διεκδικεί με αξιώσεις 8 με 9 περιφέρειες. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιοχές όπου η κόντρα διεξάγεται μεταξύ υποψηφίων της συγκυβέρνησης.

Απο την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει μια και μοναδική περιφέρεια αυτή των Ιονίων Νήσων και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σαφές προβάδισμα στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά απο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται να αλλάζουν “χρώμα” τουλάχιστον πέντε περιφέρειες συν δύο με ειδικό ενδιαφέρον: Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που περνούν απο το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, των Ιονίων Νήσων που απο την ΝΔ περνούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, η Κεντρική Μακεδονία περνά στον ανεξάρτητο υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα χωρίς ωστόσο να χάνει πλήρως το “γαλάζιο” χρώμα καθώς και ο πιθανότερος νέος περιφερειάρχης προέρχεται απο την ΝΔ. Τέλος, ανεξάρτητο περιφερειάρχη φαίνεται να αποκτά και η “γαλάζια” Δυτική Μακεδονία.

Σταθερά στη ΝΔ θα μείνουν πιθανότατα η Θεσσαλία και η Ήπειρος, “πράσινη” θα εξακολουθήσει να είναι η Κρήτη ένω η μάχη για την Δυτική Ελλάδα εξελίσσεται στο απόλυτο ντέρμπι.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κ. Πέτρος Τατούλης που στηρίζεται απο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) προηγείται του κεντροαριστερού αντιπάλου Νίκου Τσιλιμίγκα. Επίσης, την κούρσα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οδηγεί ο κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Σε απόλυτο ντέρμπι εξελίσσεται η μάχη για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ του νυν περιφερειάρχη προερχόμενου απο το ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κατσιφάρα και του Ανδρέα Κατσανιώτη της ΝΔ.

Σαφές προβάδισμα εμφανίζει ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας έναντι του “γαλάζιου” Γιάννη Ιωαννίδη στην Κεντρική Μακεδονία, ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καρυπίδης έναντι του “γαλάζιου” Γιώργου Δακή στην Δυτική Μακεδονία καθώς και ο Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) εναντι του “πασοκογενή” Αριστείδη Γιαννακίδη.

Στην Κρήτη φαίνεται να προηγείται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης έναντι του “γαλάζιου” αντιπάλου του Σεραφείμ Τσόκα.

“Κεφάλι” παίρνει ο Γιώργος Χατζημάρκος της ΝΔ απο τον “πράσινο” Γιάννη Μαχαιρίδη για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η κυρία Χριστίνα Καλογήρου (ΝΔ) απο τον “πασοκογενή” Θανάση Γιακαλή.

Τέλος, σαφές προβάδισμα εμφανίζει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος έναντι του Σπύρου Σπύρου της ΝΔ για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ