10 Μαΐου 2014

Αυτά παθαίνεις αν βάζεις 92χρονο υποψήφιο! Του ξεφεύγει η αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖα σχεδιάζει δήμευση καταθέσεων

- Εάν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ δήλωσε ο Μ. Γλέζος
- ''Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος'' τονίζει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές Μ. Γλέζος
- Σίμος Κεδίκογλου: Ο Γλέζος μιλάει για αναγκαστική δήμευση καταθέσεων όπως στην Κύπρο
- ''Αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία''

Πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι δηλώσεις του Μ. Γλέζου στην Ελευθεροτυπία για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.

Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
''Πρώτα καταργώ το Μνημόνιο και μετά έρχομαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πείνα και τον αφανισμό; Όχι. Θα ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα και θα απαιτήσουμε''.

Όμως η ατάκα του Μ. Γλέζου που άναψε φωτιές ήταν:
''Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο''.

Στην ερώτηση ποιό θα είναι το ακριβές ποσό του εισοδήματος στο οποίο θα γίνεται ο αναγκαστικός δανεισμός ο Μ. Γλέζος απάντησε:
''Αυτό θα το δούμε. Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός''.

Σίμος Κεδίκογλου: Ο Μανώλης Γλέζος ζητάει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο

''Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξή του , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο. Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο" δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου.

Αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Α. Τσίπρα.
''Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία. Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του. Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!"