31 Μαΐου 2014

BBC: Ελεύθερη αφήνεται η 27χρονη χριστιανή θανατοποινίτισσα στο Σουδάν

Ελεύθερη πρόκειται να αφεθεί η 27χρονη χριστιανή η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού στο Σουδάν για άρνηση της ισλαμικής πίστης, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο ως πηγή αξιωματούχο του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε η πηγή του BBC, η Μέριαμ Ιμπραχίμ, η οποία πριν από λίγες ημέρες έφερε στη ζωή ένα κοριτσάκι μέσα στη φυλακή, θα αποφυλακιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η 27χρονη καταδικάστηκε για αποστασία, δηλαδή την άρνηση του Ισλάμ, πράξη που τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών βάσει της ισλαμικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται στο Σουδάν.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ανατράφηκε ως χριστιανή από την μητέρα της, αφότου ο μουσουλμάνος πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά της κατά την παιδική της ηλικία. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς της και τη δίκασε ως μουσουλμάνα.

Μάλιστα, πέραν της θανατικής ποινής, το δικαστήριο έκρινε άκυρο το γάμο της 27χρονης με τον χριστιανό σύζυγό της, καθότι γάμοι μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων δεν επιτρέπονται, και συνεπώς την καταδίκασε σε 100 βουρδουλιές για εξωσυζυγική σχέση.

Πηγή: http://www.skai.gr