17 Μαΐου 2014

Χαμένος βγήκε απ' το ντιμπέιτ ο Σγουρός με την αλαζονεία που έβγαλε

Ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός απέρριψε τις κατηγορίες, που του αποδίδουν οι άλλοι υποψήφιοι για έλλειψη έργου. «Λένε ψέματα για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει απορρόφηση στο ΠΕΠ Αττικής, 77,16%. Λένε ψέματα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι είναι ρέμα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επίσημα λέει ότι δεν είναι ρέμα. Λένε ψέματα ότι υπέγραψα συμφωνία με τον κ. Φούχτελ» τόνισε ο κ.Σγουρός στο Mega.

Από την πλευρά της η υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, τόνισε  πως ο νυν περιφέρειάρχης άλλαξε τα λεγόμενά του σχετικά με το πλεόνασμα της Περιφέρειας και πρόσθεσε: «Μετά άκουσα τον απερχόμενο περιφερειάρχη να λέει πως αυτά τα χρήματα έχουν πάει σε κάποιους κωδικούς και θα γίνουν έργα. Είναι μια λογική με πλεόνασμα που βουλιάζει την πατρίδα. Στο Γραμματικό έχουμε τους επιθεωρητές περιβάλλοντος να ανησυχούν, να επισκέπτονται κι αν κάποιος είπε ψέμματα ήταν τις προάλλες ο απερχόμενος περιφερειάρχης που είπε ότι ήταν θέμα του κ. Χουντή. Εδώ μιλάμε για Διεύθυνση του ελληνικού Δημοσίου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε πως παρά τη δέσμευση του κ. Σγουρού ότι δεν θα ήταν υποψήφιος εάν δεν έλυνε κάποια προβλήματα, εκείνος έχει θέσει και πάλι υποψηφιότητα. «Θα μπορούσα να χειροκροτήσω την ύπαρξη πλεονάσματος εάν σήμερα δεν πνιγόταν η Αττική όταν βρέχει, αν δεν πνιγόταν από τα σκουπίδια, αν δεν πνιγόταν από την έλλειψη αποχετευτικού»  είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουμουτσάκος.

Απαντώντας στις επικρίσεις σχετικά με το που θα χρησιμοποιηθεί το πλεόνασμα που έχει η Περιφέρεια ο κ. Σγουρός απαρίθμησε μια σειρά από έργα που έχουν προγραμματιστεί, ωστόσο η κ.Δούρου, απάντησε πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, έχει αφήσει για ορισμένα από αυτά τα έργα ανοιχτό το ενδεχόμενο της απένταξης και τόνισε: «Η λογική που κατέστρεψε την πατρίδα: Δεν έκανα αλλά έταξα, ως εδώ»

Αναφερόμενη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η κ. Δούρου, είπε πως προτεραιότητά της θα είναι μεταξύ άλλων η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση, ενώ ο Γ. Σγουρός υπογράμμισε πως για να υπάρξει αλλαγή σχεδιασμού χρειάζονται στην καλύτερη περίπτωση τρία χρόνια.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε για το ίδιο θέμα πως χρειάζεται αναθεώρησή του υπάρχοντος σχεδιασμού και να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και οι νέες τεχνολογίες.