29 Μαΐου 2014

Τι συζήτησαν Σαμαράς -Βενιζέλος στο Μαξίμου: Ερχεται ανασχηματισμός στις επόμενες εβδομάδες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δύο άνδρες έβαλαν τις πρώτες βάσεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό.
Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για περίπου δύο ώρες, και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα του ανασχηματισμού.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρξει αλλαγή φρουράς στο κυβερνητικό σχήμα τις επόμενες εβδομάδες, αλλά, τόνισε ότι «δεν θα γίνει με δημοσιογραφικούς όρους, αλλά έπειτα από πολιτικές πρωτοβουλίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε, πάντως, να μιλήσει για συγκεκριμένα πρόσωπα, ειδικότερα για το μέλλον του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας και του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε, αλλά χρειάζεται μια προετοιμασία για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ανάγκες του πολιτικού έργου της κυβέρνησης».

Σχολίασε, ακόμη, ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και ότι κατάλαβαν πολύ καλά τα μηνύματα που έστειλε η κοινωνία στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε «Προτεραιότητα είναι με ασφάλεια και σταθερότητα να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και αυτό θα ωφελήσει κάθε Ελληνα, κάθε επιχείρηση και κάθε άνεργο κυρίως».