05 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Επιτέλους Μάκαρος μετά από καιρό: Ο Τσίπρας βάρεσε προσοχή στην Άγκυρα

Ο πολιτικός γίγας βάρεσε προσοχή απέναντι στο Προξενείο της Άγκυρας
 
Τους τόνους ενόψει των Ευρωεκλογών ύψωσε από τη Χίο όπου βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, στα πλαίσια της προεκλογικής ομιλίας του Κ. Μουσουρούλη, ο Μάκης Βορίδης εξαπολύοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε ως κόμμα της άκρας αριστεράς.

«Πάντα είναι μία καλή ημέρα για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα, γιατί αυτό είναι ο κ. Τσίπρας», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Μ. Βορίδης ενώ συνέχισε αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών για το οποίο είπε:

«Οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη σταθερότητα και την ανάπτυξη από τη μίας και στην άλλη λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία λύση που προβλέπει να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τη δραχμή, γιατί με τον κ. Λαφαζάνη δεν το έχουν ξεκαθαρίσει, να μη σταθούμε συνεπείς απέναντι στα χρέη μας. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι επιστροφή στον εφιάλτη από τον οποίο ξεφύγαμε μετά από 3 χρόνια έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες. Είναι καθήκον μας την παράνοια της άκρας αριστεράς να μην την πληρώσει ο λαός».

«Ο γίγαντας βάρεσε προσοχή»

Ο Μ. Βορίδης συνέχισε την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση με προσωπικές αναφορές στον Α. Τσίπρα που ειρωνικά τον χαρακτήρισε ως «πολιτικό γίγαντα».

«Μήπως χάνουμε την ευκαιρία ενός πολιτικού γίγαντα που θα σταθεί απέναντι από τους ευρωπαίους ηγέτες και θα απαιτήσει; Όχι φυσικά γιατί αυτός ο πολιτικός γίγας που διατρανώνει ότι θα σταθεί απέναντι από την Α. Μέρκελ βάρεσε προσοχή απέναντι στο Προξενείο της Άγκυρας»,σημείωσε.

«Καμία σχέση με τους ναζί»

Ο ίδιος πάντως προς το τέλος της ομιλίας του θέλησε να διαχωρίσει τη θέση της Ν.Δ. από την ακροδεξιά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η παράταξή μας ουδεμία σχέση έχει και την ακροδεξιά και τον εθνικοσοσιαλισμό. Οι παπούδες μας ήταν αυτοί που έδωσαν τη μάχη ενάντια στον Ιταλικό φασισμό, στη συνέχεια έδωσαν τον αγώνα στις γραμμές Μεταξά απέναντι στο ναζισμό και τέλος ενεπλάκησαν στον πόλεμο για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια στον Κομμουνισμό».