22 Μαΐου 2014

Τι δείχνουν οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις για Αθήνα, Αττική και Ευρωεκλογές

Άκρως παραπλανητικός ο τίτλος μας, αφού ο Lykavitos.gr από το ξεκίνημα αυτής της περιόδου ΔΕΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ποτέ «μυστικές δημοσκοπήσεις» ή «δημοσκοπήσεις πρεσβειών» κ.λ.π. γιατί σεβόμαστε τους αναγνώστες μας και δεν τους θεωρούμε χαχόλους.

Βεβαίως ο Lykavitos.gr μιλά με όλο τον ΣΟΒΑΡΟ κόσμο από Δεξιά έως Αριστερά και πλέον έχει ΚΑΘΑΡΗ εικόνα των μετρήσεων που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Και η εκτίμηση είναι πως οι εκλογολόγοι, αυτή την φορά, δεν θα πέσουν τόσο έξω-όπως συνέβη με τα exit poll…

Για να μην σας αφήσουμε όμως εντελώς… ανικανοποίητους θα «φωτογραφίσουμε» κάποια στοιχεία αυτών των εκτιμήσεων  που αφορούν Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής και συγκεντρωτικό Ευρωεκλογών.

Έτσι για τον Δήμο της Αθήνας η εικόνα είναι πως υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ υπέρ του ενός υποψηφίου η οποία για να καλυφθεί θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα μέχρι την Κυριακή.

Στην Περιφέρεια υπάρχει προβάδισμα κάποιων μονάδων στην μια πλευρά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα όπως μας τόνιζαν θα διαμορφωθεί και από το μέγεθος της αποχής.

Και εδώ πάντως, μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να μιλάμε για ντέρμπι.

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τις Ευρωεκλογές, η εκτίμηση είναι πως το αποτέλεσμα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ πολιτική ανατροπή.

Αυτά. Και εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις (γιατί μιλάμε πάντα για δημοσκοπήσεις) να ξέρετε πως το… ξύλο το βράδυ των εκλογών ΔΕΝ θα πέσει στην Συγγρού.

Αλλά σε κάποια γνωστή πλατεία του κέντρου της Αθήνας…

http://lykavitos.gr/archives/108479