12 Μαΐου 2014

ΠΑΟΚ: Ανοίγει ο δρόμος για το νέο προπονητικό κέντρο στη Θέρμη

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Ιβαν Σαββίδης θα μισθώσει τον χώρο για 40 χρόνια έναντι 100.000 ευρώ ετησίως και να προχωρήσει στην επένδυση που ο ίδιος έχει κοστολογήσει κοντά στα 25 εκατ. ευρώ

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης για την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στο νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Θέρμη.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου υπάρχει δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού και του Υπουργού ΥΠ.Ε.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για μακροχρόνιες μισθώσεις από τους Δήμους.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν αρθεί όλα τα εμπόδια που καθυστερούσαν την δημοπουργάι του και συμπλήρωσε ότι θα αποτελέσει μαι πολύ μεγάλη επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βεσυρόπουλου:

«Με την τροπολογία την οποία καταθέσαμε στο νομοσχέδιο του Μεσοπροθέσμου, δίνεται η δυνατότητα τόσο στο Δήμο Θέρμης όσο και σε κάθε άλλο Δήμο, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση δημοτικών εκτάσεων, για αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις, και όχι απαραίτητα στην πώληση όπως προέβλεπε ο σημερινός νόμος.

Η τροπολογία λόγω της ιδιαιτερότητας του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή την Παρασκευή δεν κατέστη δυνατόν να συμπεριληφθεί και να ψηφιστεί.

Η συγκεκριμένη όμως νομοθετική ρύθμιση, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός θα επανέλθει και θα ψηφιστεί με την έναρξη λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής.

Έτσι, αίρονται τα εμπόδια που εμπόδιζαν την πραγματοποίηση της επένδυσης στο Δήμο Θέρμης με τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών που ανήκουν στους ΟΤΑ».

Η εξέλιξη αυτή αναμφίβολα σκόρπισε διάπλατα χαμόγελα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που βλέπουν το πιο σημαντικό εμπόδιο για την εκκίνηση των εργασιών να ξεπερνιέται.

Να θυμίσουμε ότι μόλις η τροπολογία ψηφιστεί, θα ανοίξει ο δρόμος για να μισθώσει την έκταση ο Ιβάν Σαββίδης για 40 χρόνια, έναντι 100.000 ευρώ ετησίως και να προχωρήσει την επένδυση που ο ίδιος έχει κοστολογήσει στα 25 εκ. ευρώ.