14 Μαΐου 2014

Πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση ο Θεοχάρης

Διαστάσεις πολιτικού προβλήματος έχει προσλάβει για την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, στην τελική ευθεία για τις διπλές κάλπες των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, και της αναμέτρησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν εκείνοι στο εσωτερικό της κυβέρνησης που “δείχνουν” στην κατεύθυνση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για μια σειρά από αστοχίες και παραλείψεις, που ουσιαστικά ακυρώνουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με την κοινωνία, και να διαμορφωθούν συνθήκες “επανεκκίνησης” στον χώρο της αγοράς.

Σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων”, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσφορία για τον Χάρη Θεοχάρη, η εξίσωση της αντικατάστασής του ωστόσο είναι δύσκολη, καθώς πέρα από την 5η “κλειδωμένη” θητεία του, φέρεται να έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την τρόικα, και να μιλάει απευθείας με τους εκπροσώπους και τα στελέχη της.

Η έγκριτη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη αναφέρει ακόμη ότι η λύση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η αποψίλωση του Χάρη Θεοχάρη από αρμοδιότητες.