18 Μαΐου 2014

Αυτές είναι θέσεις των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αττικής

Σε ένα καινούργιο αναπτυξιακό πρότυπο για την Αττική, που θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και τις αναπτυξιακές προοπτικές προσβλέπουν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες.

Γιώργος Κουμουτσάκος 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «180 ̊ - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» θέτει ως στόχους την...
αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Ως πρώτη προτεραιότητα θέτει τη στέγαση των αστέγων, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Όπως έχει αναφέρει, ως «όπλα» θα χρησιμοποιηθούν η αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση του νέου ΕΣΠΑ, η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων, η επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ, η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της σπατάλης.

Γιάννης Σγουρός 

Ειδικότερα, ο Γιάννης Σγουρός («Αττική – Γιάννης Σγουρός – Μόνο με έργο»), έχει εξαγγείλει την υλοποίηση 1.100 έργων μέσω ΕΣΠΑ ή και πόρων της Περιφέρειας, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Όπως έχει αναφέρει, εντός της επόμενης πενταετίας, θα δημοπρατηθούν έργα συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από άλλα κονδύλια.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώνεται το πρόγραμμα του-μέχρι πρότινος περιφερειάρχη- κ. Σγουρού σχετίζονται με τη χρηματοδοτική συμμετοχή σε έργα, όπως η Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου, ο υποθαλάσσιος αγωγός για την υδροδότηση της Αίγινας, η ανάπλαση στην περιοχή της Δάφνης, η διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών και η υλοποίηση δικτύων απορροής όμβριων σε μεγάλο αριθμό δήμων.

Ρένα Δούρου 

Η υποψήφια περιφερειάρχης (Δύναμη Ζωής) επισημαίνει στο πρόγραμμά της ότι εάν εκλεγεί θα ανατρέψει το «σημερινό αντιδημοκρατικό, πελατειακό, αδιαφανές και φαύλο σύστημα εξουσίας στην Περιφέρεια αττικής».

Ακολουθώντας τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δούρου, που έχει ταχθεί εναντίον της αξιοποίησης του Ελληνικού, υπόσχεται ότι θα προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο προηγούμενων αποφάσεων μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος και στις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, εάν προκύψουν.

Επίσης, το πρόγραμμα της κ. Δούρου περιλαμβάνει «την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών πτυχών του Καλλικράτη και πρώτα απ’όλα του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος». Τη θέσπιση της απλής αναλογικής παντού, τη χωροταξική αποκλιμάκωση με αντικατάσταση των Καλλικρατικών ενοτήτων από χωρικές ενότητες και δήμους που θα έχουν διακριτή ταυτότητα και θα είναι εύληπτες ενότητες, αναγνωρίσιμες, άμεσα προσβάσιμες και ελέγξιμες από την τοπική τους κοινωνία.

Θανάσης Παφίλης 

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση), όπως προκύπτει από τις προεκλογικές ομιλίες του, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να αντιπαλέψει κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Βασική δέσμευσή του είναι ότι οι εθνικοί πόροι θα αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, ενώ το ΕΣΠΑ δεν υπηρετεί παρά το μεγάλο κεφάλαιο.

Παύλος Χαϊκάλης 

Ο κ. Χαϊκάλης, που υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ, θέτει ως επίκεντρο την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, μέσω εξαμηνιαίων λαϊκών συνελεύσεων, στις αποφάσεις της Περιφέρειας. Την καταπολέμηση της ανεργίας, την εγκατάσταση αφαλάτωσης για την ύδρευση των νησιών, την ενθάρρυνση του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και τη δημιουργία θεματικών πάρκων και την ανάδειξη της Αττικής σε ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Μαρία Γιαννακάκη 

Η στηριζόμενη από τη ΔΗΜΑΡ επικεφαλής της Παρέμβασης για την Αττική θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενιαίου σχεδίου συμβολής στην διέξοδο της Αττικής από την κρίση, στη δημιουργία 7.000 θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος στην Αττική. «Με 150 από τα 300 εκατ. ευρώ του πλεονάσματος μπορούν να δημιουργηθούν 7.000 θέσεις εργασίας για τρία χρόνια με εκτιμώμενα έσοδα προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 224,1 εκατ. ευρώ, όπως έχει αναφέρει η ίδια.

Θάνος Τζήμερος 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δημιουργούμε μαζί» επικεντρώνει το πρόγραμμά του στην ενίσχυση του ρόλου της διαβούλευσης και του δημοψηφίσματος για μείζονος σημασίας θέματα, στην εφαρμογή της πληροφορικής παντού με απώτερο στόχο ο πολίτης να μην χρειάζεται να προσέρχεται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Στην υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, στην αξιοποίηση κενών κτηρίων και κλειστών ξενοδοχείων για παροχή τροφής και στέγης σε άπορους πολίτες. Αλλά και στην οριστική διευθέτηση «χρόνιων» προβλημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το δίκτυο αποχέτευσης και η οριοθέτηση χρήσεων γης.

Αντώνης Γάκης 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ θέτει στο επίκεντρο την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ με στόχο τη βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας και των δομών για τις ευπαθείας κοινωνικά τάξεις.

Πηγή:www.capital.gr