27 Μαΐου 2014

«Τζάμπα το βρακάκι» ρε ΣΥΡΙΖΑίοι

Τρίτη 27 Μαΐου, δύο 24ωρα μετά τις εκλογές και έχουμε κυβέρνηση. Ψηφίσαμε στις 25, αλλά δεν έφυγαν στις 26 και πιθανότατα να μη φύγουν για πολύ καιρό ακόμη γιατί οι εκλογές δε γίνονται όποτε γουστάρει κάποιος.

Το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» απέτυχε παταγωδώς. Θα μπορούσε να το αντικαταστήσει με το γνωστό...τηλεοπτικό σποτ μεγάλης εταιρείας παιχνιδιών και άλλων ειδών που λέει: «Τζάμπα το βρακάκι».

Τόσος κόπος, τόσα διλήμματα, τέτοια πόλωση και η κυβέρνηση συνεχίζει. Αν αυτό δεν είναι αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ τότε τι είναι; Κι αν όλα όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο δεν είναι ανοησίες για να περνά η ώρα και λεκτικά φληναφήματα για να τα ακούνε οι… χαχόλοι τότε τι είναι;

Ο Αλέξης μιλούσε χθες και έριχνε κλεφτές ματιές στο Μέγαρο Μαξίμου που είναι δίπλα. Ίσως γι’ αυτό απείλησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να… κυβερνήσει. Αυτή η θεσμική εκτροπή που δείχνει την κατηφόρα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα με υποτιθέμενο ήθος και προοδευτική διάθεση. Αλίμονο στον ελληνικό λαό από τέτοιους προοδευτικούς.

Αν είναι γραμμένο να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός ας γίνει, άλλωστε ο λαός ψηφίζει κι επιλέγει. Όμως αυτό πρέπει να γίνει στην ώρα του κι όχι όποτε θέλει ένας ανυπόμονος πολιτικός της δεκάρας που όχι μόνο δεν έχει πάρει ποτέ ένα αξίωμα, μια ευθύνη, μια διοικητική θέση αλλά είναι και παιδί ενός κομματικού σωλήνα σαν κι αυτό του ΚΚΕ και της ανανεωτικής Αριστεράς που είναι γνωστός για τους… τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας που γεννά.

Το πιο επικίνδυνο απ’ όλα, όμως, δεν είναι ο Τσίπρας. Αυτός είναι το λιγότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα. Η ανευθυνότητά του, ωστόσο, ο δημαγωγικός του λόγος και η επιδίωξή του να «συγκυβερνήσει» κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα. Η απόφασή του να συνεχίσει και μετεκλογικά τον προεκλογικό του αγώνα και να βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη… προεκλογική περίοδο κάνει μεγάλο κακό στην οικονομία. Μπορεί τα ομόλογα να μειώθηκαν χθες και να έδειξαν ότι το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν… ανατρεπτικό, ωστόσο, μια πολύμηνη προεκλογική περίοδος με τον Τσίπρα να θέλει να συγκυβερνά, να ζητά να συναποφασίζει και να επιχειρεί να μπλοκάρει ότι πρέπει να γίνει, ασφαλώς δεν είναι και το καλύτερο κλίμα σε μια χώρα. Γι’ αυτό η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό θα πρέπει απρόσκοπτα να ασκεί εξουσία με όλες τις αλλαγές που είναι υποχρεωμένη να κάνει στην πολιτική της. Και να αφήσει τους Συριζαίους να σκούζουν και να απαιτούν εκλογές. Ο κόσμος θα κρίνει το μήνυμα ανευθυνότητας που εκπέμπουν. Θέλουν δηλαδή να δουν τη χώρα να καίγεται, να καταστρέφεται αρκεί να αναλάβουν την εξουσία. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσει ποτέ ο ελληνικός λαός να συμβεί.