13 Μαΐου 2014

Η γκάφα του Σκορδά και το μούσι του Αυστριακού υπουργού Ανάπτυξης

Ηταν ίσως η πιο κρίσιμη ώρα της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ζάππειο, όταν η συζήτηση είχε ανάψει για τα καλά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ενεργειακής πολιτικής.

Πρόσωπα σκυθρωπά, θυμωμένα, απογοητευμένα και στα δύο τραπέζια στο Ζάππειο, αφού οι υπουργοί δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους.

Στο πρώτο τραπέζι προήδρευε ο ημέτερος υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς και στο έτερο ο ιρλανδός υπουργός. Ο κ. Σκορδάς βλέποντας την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που υπήρχε και θέλοντας να σώσει κάπως την κατάσταση (και την ελληνική προεδρία στα θέματα ενέργειας) γυρίζει προς τον εκπρόσωπο της Αυστρίας κ. Μίκαελ Λοσχ και του λέει: «Ξέχασα να σας δώσω συγχαρητήρια για την… Κοντσίτα, έκλεψε καρδιές το Σάββατο στη Γιουροβίζιον».

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Ανάπτυξης, αναφέρει ο “Βηματοδότης” τα έχασαν κυριολεκτικά, ο κ. Σκορδάς έδινε ακόμη συγχαρητήρια και ο Αυστριακός έμεινε με το στόμα ανοιχτό: «Για ποια ή για ποιον μου δίνετε συγχαρητήρια;» ρώτησε. «Μα για την Κοντσίτα, την εκπρόσωπο της Αυστρίας» απάντησε ο ημέτερος υφυπουργός: «Ξέρεις, αυτή ήταν η αιτία που ξύρισα την Κυριακή το μούσι μου» ήταν η απάντηση του Αυστριακού.

http://lykavitos.gr/archives/106334