30 Μαΐου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤ@Ο! Οι Άγγλοι θα φουσκώνουν το ΑΕΠ με τους τζίρους από ναρκωτικά και πορνεία

Εν μέσω κρίσης πρέπει όλοι να βοηθούν στην ανάπτυξη.Ακόμη και όσοι κάνουν παράνομες δραστηριότητες. Ο «τζίρος» από την πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών στη Βρετανία φτάνει στα 12 δισ. ευρώ.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κι όταν σκοπός είναι να εμφανιστεί το ΑΕΠ της χώρας ότι βελτιώθηκε, οι στατιστικολόγοι είναι διατεθειμένοι να κυλιστούν στον βούρκο... έστω και υποθετικά!

Η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο ΑΕΠ της χώρας θα συνυπολογίζονται και παράνομες δραστηριότητες, όπως η πορνεία και το εμπόριο ναρκωτικών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα λαμβάνονται υπόψη οι «πωλήσεις» των οίκων ανοχής και των ιερόδουλων, αλλά και οι συναφείς «συναλλαγές», όπως η χρέωση προφυλακτικών, η προμήθεια εσώρουχων ή άλλων «ρούχων εργασίας» αλλά και διαφόρων... αξεσουάρ του επαγγέλματος. Με ανάλογο τρόπο θα υπολογίζουν το τζίρο από το εμπόριο ναρκωτικών.

Το παν είναι να κάνεις βολικές υποθέσεις

Οι στατιστικολόγοι βρήκαν και τον τρόπο για να υπολογίζουν τον τζίρο από τις παράνομες δραστηριότητες που θα κρατούν την ανάπτυξη της χώρας σε αξιοπρεπή επίπεδα. Θα βασίζονται λοιπόν σε υποθέσεις, που θα κάνουν στηριζόμενοι σε στοιχεία της αστυνομίας. Υπολόγισαν λοιπόν ότι στην χώρα εργάζονται 58.000 ιερόδουλες, οι οποίες κατά μέσο όρο «βλέπουν» 30 πελάτες την εβδομάδα. Κάτι αντίστοιχο κάνουν και για τα ναρκωτικά. Υποθέτουν ότι το μόνο ναρκωτικό που παράγεται στη χώρα είναι η κάνναβη. Από ανάλογα στοιχεία της αστυνομίας θα υπολογίζουν το «τζίρο» του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα και θα τον προσθέτουν στο ΑΕΠ.

Μελλοντικά η στατιστική υπηρεσία θα συμπεριλάβει στους υπολογισμούς της, την πώληση κλοπιμαίων, τον παράνομο τζόγο και τα πειρατικά CD's.

www.thetoc.gr/diethni/article/british-statistics-me-tous-tzirous-apo-narkwtika-kai-porneia-xtizoun-to-aep