16 Μαΐου 2014

ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ: Ο «υποψήφιος από ατόφιο βουβαλίσιο βούτυρο» επιχείρησε να καλλιεργήσει ψευδές κλίμα ότι τον στηρίζουν οι Καραμανλήδες

Σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (σελ. 6) ανασκευάζει παλαιότερο δημοσίευμα της και τονίζει ότι «αι γενεαί πάσαι του Καραμανλισμού στηρίζουν Γιάννη Ιωαννίδη», αναφέροντας ότι η παρεξήγηση οφείλεται «στη σύγχυση που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας» .

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στην ίδια στήλη περί...
«συνάντησης» του Απ. Τζιτζικώστα με τον Αχιλλέα και τον Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες, με υπονοούμενα για καλές σχέσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη με την ιστορική οικογένεια.

Το δημοσίευμα διαψεύστηκε. Καμία συνάντηση δεν έγινε. Και ΤΑ ΝΕΑ σήμερα μιλούν για σύγχυση που επιχείρησε να δημιουργήσει ο Τζιτζικώστας και υπενθυμίζουν ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία από την Πρώτη Σερρών, μετά συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, ενώ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ των Σερρών τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Ιωαννίδη.

Αίσθηση προκάλεσε και ο χαρακτηρισμός «υποψήφιος από ατόφιο βουβαλίσιο βούτυρο» για τον Τζιτζικώστα.

Το κείμενο του δημοσιεύματος είναι το εξής:

Ο καραμανλισμός ψηφίζει Ιωαννίδη!

«Αι γενεαί πάσαι των Καραμανλήδων στηρίζουν τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κόουτς - που είχε δίπλα του χθες στη Θεσσαλονίκη τον Αντώνη Σαμαρά - ξεκίνησε την καμπάνια παίρνοντας την "ευλογία" του Κώστα Καραμανλή, ενώ έχει μαζί του τόσο τον Αχιλλέα Καραμανλή όσο και τον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ, ψυχή τε και σώματι. Αυτό δεν φαίνεται μόνο στην Κεντρική Μακεδονία. Φάνηκε και πιο νότια και, πιο συγκεκριμένα, στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που πραγματοποιήθηκε στη Φιλοθέη την περασμένη εβδομάδα. Το υπενθυμίζω, ώστε να δοθεί τέλος στην παρεξήγηση - ή μάλλον στη σύγχυση που επιχείρησε να καλλιεργήσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Υποψήφιος από ατόφιο βουβαλίσιο βούτυρο, ο «Τζίτζι» είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έλαβε χρίσμα υποστήριξης στις Σέρρες.

Άλλο τα συμμαθητηλίκια όμως με τον Καραμανλή τζούνιορ και άλλο η πραγματική πολιτική σκηνή. Στο πεδίο αυτό ο αδιαίρετος και ομοούσιος καραμανλισμός στηρίζει τις επιλογές Σαμαρά - και όχι μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όποιος καταλαβαίνει το έχει καταλάβει εξαρχής. Όποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει το βρίσκει μπροστά του. Άλλωστε, είναι γνωστή η έλλειψη αντοχής του βουτύρου στον φούρνο».