01 Μαΐου 2014

Ο κομματικός κλακαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αρβανίτης λοιπόν που κατήγγειλε παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό του έργο έχει επιλέξει να είναι πλέον κομματικός κλακαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλεί τον κόσμο «σύντροφοι και συντρόφισσες» και να παρακαλά τον κ. Τσίπρα να κάνει την παρουσίαση των υποψηφίων...
Από φιντάνια η δημοσιογραφία έχει ουκ ολίγα. Κομματικοί δημοσιογράφοι, κλακαδόροι, δεξιά και αριστερά χέρια υπουργών και επιχειρηματιών, αργόμισθοι σε θέσεις του δημοσίου που θα μπορούσαν να εργάζονται άνεργοι που φυτοζωούν, εκβιαστές και «βρόμικοι» μπροστινοί επιχειρηματικών συμφερόντων.

Υπάρχουν βεβαίως και οι χιλιάδες που κάνουν τη δουλειά τους με όση σοβαρότητα έχει μείνει στο επάγγελμα, με αυταπάρνηση και με προσωπικούς κανόνες αισθητικής, ανεξαρτησίας και ακηδεμόνευτης σκέψης.

Στα δελτία των ειδήσεων και στα τηλεπαράθυρα βλέπουμε αρκετούς από αυτούς που κάποιοι ονόμασαν «ντόμπερμαν» της δημοσιογραφίας. Δεν το κρύβουν ποιοι είναι, όπως δεν το κρύβουν και όσοι περνούν τις γραμμές του επαγγέλματος για να ενταχθούν στον πολιτικό κόσμο. Τους ξέρετε όλοι τους δημοσιογράφους που ξαφνικά ξέχασαν την… ανεξαρτησία τους και έγιναν «αυτοί που κρεμάνε το παλτό του αρχηγού». Δείτε και τώρα στις επικείμενες εκλογές πώς η «ανεξαρτησία» της δημοσιογραφικής καριέρας ανταλλάσσεται με θέσεις σε ψηφοδέλτια.

Την ίδια, ίσως και χειρότερη, αίσθηση αποκόμισαν όλοι όσοι είδαν χθες την παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίαση που δεν ανέλαβε κάποιος κομματικό στέλεχος αλλά ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής βεβαίως του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Είναι ο ίδιος ο οποίος όταν ήταν στην ΕΡΤ και καλοπληρωνόταν, δήλωνε μαχητής, ανεξάρτητος και στις επάλξεις της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας. Θυμάστε άλλωστε ότι έφυγε από την ΕΡΤ καταγγέλλοντας παρεμβάσεις, τόσο αυτός όσο και η συμπαρουσιάστριά του, Μαριλένα Κατσίμη, σύζυγος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλου ή «ένα συμπαγές τουρκικό πράμα» όπως λέει για τη μειονότητα.

Ο κ. Αρβανίτης λοιπόν που κατήγγειλε παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό του έργο έχει επιλέξει να είναι πλέον κομματικός κλακαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλεί τον κόσμο «σύντροφοι και συντρόφισσες» και να παρακαλά τον κ. Τσίπρα να κάνει την παρουσίαση των υποψηφίων. Και προσέξτε. Δεν είναι επίσημο στέλεχος του κόμματος, δηλώνει ακόμη δημοσιογράφος. Δεν επέλεξε να εκτεθεί στον πολιτικό στίβο, να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να διεκδικήσει μια άλλη καριέρα. Επέλεξε αυτός ο… μαχητής της δημοσιογραφίας να σκουπίζει τα πατώματα που περνά ο κ. Τσίπρας και να «σαλιαρίζει» με την αντιπολίτευση ξεχνώντας τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας ότι «η δημοσίευσις είναι η αρχή της δικαιοσύνης».

Βεβαίως θα έλεγε κανείς ότι… πιάνει πόρτα για τον χειμώνα. Μια καλή θέση όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση. Άλλωστε, υπήρξαν πολλοί τέτοιοι και στο παρελθόν, γιατί όχι και ο «επαναστάτης» κ. Αρβανίτης ο οποίος παρεμπιπτόντως, πληρώνει τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο που διευθύνει;