10 Μαΐου 2014

ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ! Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Ώρα του είναι να τάξει και μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του στον Αγ. Φανούριο...

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Αθήνας, αλλα και να ενημερωθεί από τον κ. Ιερώνυμο για το πολύπλευρο και πολυσύνθετο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας για την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων πολιτών και μεταναστών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην οποία, όπως ανέφερε: «συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα σε μια κοινωνία που δυστυχώς βρίσκεται σε μια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση. Χρειάζεται να υπάρχει ένας συντονισμός των πρωτοβουλιών γιατί αυτό που έχει σημασία εν τέλει είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σε σχέση με τους συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της αρμονικής συνύπαρξης όλων των ανθρώπων μέσα στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητας, ή οποιασδήποτε άλλης διαφοράς τονίζοντας με ιδιαίτερο νόημα ότι: «ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου στην πόλη μας υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μίσος και το φόβο στις γειτονιές αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τη δική του πλευρά επανέλαβε την πάγια πρόθεση της Εκκλησίας για συνεργασία και με τους άλλους φορείς της κοινωνίας για την συνέχιση του προνοιακού και ανθρωπιστικού έργουπροσβλέποντας στη συνέχιση της συνεργασίας και με τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές υπογραμμίζοντας ότι «η Εκκλησία προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί και μέχρι τώρα χρειάστηκε τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και από εδώ και πέρα δεν μπορεί να κάνει πιο ώριμο και πιο σπουδαίο στην πορεία για την βοήθεια των συνανθρώπων αν δεν έχει τη συνεργασία με τους άλλους παράγοντες της κοινωνίας».

Πηγή: www.amen.gr