28 Μαΐου 2014

Ο Μεϊμαράκης "δείχνει" ΠΑΣΟΚ για το μπάχαλο του εκλογικού νόμου!

Υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής ο πρόεδρος της Βουλής
 
Την κάθετη διαφωνία του με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την κατάργηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα  και την εφαρμογή απλής αναλογικής εξέφρασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αφού θύμισε ότι η διατριβή του ήταν πάνω στα εκλογικά συστήματα, επεσήμανε ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενισχυμένης αναλογικής και του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. "Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν ένα βασικό κορμό. Δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένες" είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας μάλιστα την απορία για ποιο λόγο άνοιξε τέτοιο θέμα τώρα και μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ.
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Βουλή δεν πρόκειται να βιαστεί ή να προχωρήσει σε πρόωρη λειτουργία θερινών τμημάτων, πόσω μάλλον όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει η φήμη για πρόταση μομφής η οποία απαιτεί Ολομέλεια.
Τέλος όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία της συζήτησης άρσεων ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με μόνο ερώτημα αν θα δοθεί τελικά άδεια στους προφυλακισμένους Ν.Μιχαλολιάκο, Χρ.Παππά και Γ.Λαγό να παραστούν στη Βουλή