28 Μαΐου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ"-Στουρνάρας: Μένω και δίνω τη μάχη

Mίλησε για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους το φθινώπορο - «Η μεταρρυθμιστική προσπάθειά δεν μπορεί και δεν θα σταματήσει», τόνισε

«Λυπάμαι που μία ανθρώπινη αντίδρασή μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις, εγώ δεν είμαι πολιτικός, προχωράμε μπροστά, μένω και δίνω τη μάχη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφερόμενος στις προχθεσινές διαρροές που δημιούργησαν σύγχυση.

Στη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας, μίλησε για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η επερχόμενη απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, το φθινόπωρο, θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της ΕΕ.

«Οι αποφάσεις για το χρέος θα απελευθερώσουν πόρους και θα συμβάλουν στην προοπτική για μία βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά», επισήμανε ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών, επίσης, είπε πως πάνω από το 85% της βελτίωσης που απαιτείται στο ισοζύγιο της κυβέρνησης έχει επιτευχθεί, ενώ -όπως και ο πρωθυπουργός- τόνισε ότι φέτος θα έχουμε θετικό πρόσημο μετά από έξι χρόνια ύφεσης, υπογραμμίζοντας πως «η μεταρρυθμιστική προσπάθειά δεν μπορεί και δεν θα σταματήσει».