26 Μαΐου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! Τελειώνει ο Καμμένος... ε, ανεβαίνει κι ο Καρατζαφέρης αλλά θα τ'αντέξουμε

Τα 2/3 της εκλογικής τους δύναμης έχασαν οι ΑΝΕΛ - Ανοδικά ο ΛΑΟΣ, πρότι δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή

Ανακατατάξεις στο χώρο της -πέραν της Νέας Δημοκρατίας- Κεντροδεξιάς έβγαλαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες...
υποχωρούν στο 3,44%, χάνοντας από το μισό της εκλογικής δύναμης, που είχαν συγκεντρώσει τον Ιούνιο του 2012, όταν βρέθηκαν στο 7,51% και σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων που τους είχαν προτιμήσει στην πρώτη αναμέτρηση που είχαν συμμετάσχει, φθάνοντας, το Μάιο του 2012, στο εντυπωσιακό 10,62%.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αν και, όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρει να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή από τα «υπόλοιπα», αφού δεν έπιασε το εκλογικό μέτρο, θα αντιμετωπίσει εσωτερικές αναταράξεις, εξαιτίας του αρνητικού αποτελέσματος.

Ήδη, ζήτημα ηγεσίας είχε θέσει προ ημερών ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 7,17%, ενώ μια εβδομάδα αργότερα οι ΑΝΕΛ στην ίδια έμειναν στο 3,58%.

Την ίδια ώρα, πάντως, που υποχωρούν οι ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου ανοδικά κινήθηκε ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος δίνει μάχη για να περάσει το 3% και να καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Το ποσοστό του βρίσκεται στο 2,72%, που είναι σαφώς μεγαλύτερο από το 1,58% στο οποίο είχε βρεθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.