06 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Ο Τσίπρας θα τελειώσει μαζί με την κρίση-Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο ούτε νέα μέτρα

Την βεβαιότητα ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο και άλλα μέτρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο κ. Σαμαράς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αρνήθηκε κατηγορηματικά την πιθανότητα να σημειωθούν νέες περικοπές και τόνισε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί και άλλο χρηματοδοτικό πακέτο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, αυτό το επαναλαμβάνω. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε χρηματοδοτικό πακέτο. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι το χρέος» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι από το 2015 η Ελλάδα θα έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα, κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώνουμε και τόκους προηγούμενων ετών προσθέτοντας ότι «η χώρα πέτυχε τους στόχους ένα χρόνο πριν τις προβλέψεις και τώρα θα γίνει μια λογική διευθέτηση στο θέμα του χρέους, είτε σε ότι αφορά τα επιτόκια είτε τις λήξεις».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η Ελλάδα παίρνει το χαμηλότερο τόκο και αυτό διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. "Πληρώνουμε λίγο πάνω από 2%. Βρείτε μου χώρες που πληρώνουν τόσο μικρό τόκο".

Υποστήριξε τι θεωρεί δεδομένο πως θα υπάρξει ρύθμιση για το χρέος και για το σκοπό αυτό έχει δοθεί εντολή στις Βρυξέλλες να εξεταστούν οι επιλογές.

Ερχονται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ

Σημείωσε, επίσης, ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να γίνουν επενδύσεις και τόνισε ότι με το με το ΕΣΠΑ μέχρι το 2018 θα επενδυθούν στην Ελλάδα 26,5 δισ.

«Μόνο τους τελευταίους μήνες μπήκαν στην Ελλάδα 15 δισ. ευρώ σε τράπεζες αλλά και άλλες τοποθετήσεις και αυτό στήριξε το χρηματιστήριο, ενώ βοηθά και την ρευστότητα. Από τον τουρισμό θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η χώρα διεκδικεί ρόλο και στο ενεργειακό κομμάτι. Ο TAP είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην νοτιοανατολική Ευρώπη, είπε. «Με αυτά θα δούμε τη μεγάλη αλλαγή η οποία είναι ήδη εμφανής», είπε ο πρωθυπουργός.

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ: Μιλά για το χθες και υπόσχεται στους πάντες και τα πάντα

Η χώρα γύρισε σελίδα και βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης. Δεν πρέπει με τίποτα να γυρίσουμε πίσω, σημείωσε. Εμεις, υπογράμμισε, προτείνουμε σταθερά βήματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την ανυποληψία.

Ο κος Τσίπρας μιλά για ένα σύστημα που έχει χρεοκοπήσει. Μιλά για το χθες και υπόσχεται στους πάντες τα πάντα. Ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που υπάρχει ο λαϊκισμός και το «λεφτά υπάρχουν», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να πάει πίσω σε λογικές αποτυχημένων συντεχνιών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται το πρόβλημα και την οδύνη του Έλληνα και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Ο κος Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα από την κρίση. Όταν θα φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός», σημείωσε ο πρωθυπουργός.\