13 Μαΐου 2014

Οι Δανοί χρησιμοποιούν βια και σεξ για να πείσουν τους νέους να ψηφίσουν -Το προεκλογικό σποτ που αποσύρθηκε [βίντεο]

Πρόκειται για σποτ κινουμένων σχεδίων, που υποτίθεται ότι προτρέπει τους νέους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, μάλλον αυτό δεν έπεισε κανέναν, καθώς η συγκεκριμένη προεκλογική καμπάνια αποσύρθηκε, επειδή κρίθηκε προσβλητική και αισχρή.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Μόουνς Λίκετοφτ δήλωσε ότι έλαβε υπόψη του τις απόψεις «πολλών προσώπων για τα οποία τρέφω βαθύ σεβασμό, με βάση τις οποίες το φιλμ αυτό ήταν πολύ πιο σοβαρό και προσβλητικό από ό,τι σχεδιαζόταν να είναι – και ότι απευθυνόταν με ταπεινωτικό τρόπο στους νέους».

Το βίντεο κινουμένων σχεδίων διάρκειας 90 δευτερολέπτων έχει τίτλο «Voteman», και ο ομώνυμος υπερήρωας, γράφει το Εθνος, απεικονίζεται να επιδίδεται σε ομαδικό σεξ με πέντε γυναίκες και να γρονθοκοπηθεί νέους, οι οποίοι δεν ασκούν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.

Το επίμαχο φιλμάκι αναρτήθηκε χθες, Δευτέρα, στον λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Δανίας στο YouTube και Facebook και είχε πάνω από 200.000 χτυπήματα, πριν να αποσυρθεί, μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή του.