17 Μαΐου 2014

Θεοδωράκης για Τσίπρα: Έτυχε κάποιος που ήταν σε κατάληψη να πάει να γίνει πρωθυπουργός και θα μεταδοθεί ως νόσος

Μας πολεμά η λούμπεν Ελλάδα - Χρειαζόμαστε ευεργέτες και δημιουργία πατριωτικής συνείδησης - Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως εγώ δεν θα τον προδώσω, είπε ο αρχηγός του κόμματος Το Ποτάμι από το Περιστέρι

Σκληρή επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη κατά του Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Άλσος Περιστερίου. Μιλώντας για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο αρχηγός του κόμματος Το Ποτάμι σημείωσε: «Επειδή έτυχε μια φορά και κάποιος που ήταν σε κατάληψη πάει να γίνει πρωθυπουργός, θα μεταδοθεί ως νόσος ότι όποιος κάνει κατάληψη, μπορεί κάποια στιγμή να γίνει πρωθυπουργός», υπονοώντας σαφώς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Σε λίγο θα έχουμε και καταλήψεις στα νηπιαγωγεία, το επεκτείνουμε το όριο», συνέχισε.

Δίπλα από το άγαλμα της Αρπαγής της Ευρώπης στο Περιστέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών που παραβρέθηκαν, μίλησε ακόμα για όσους επιτίθενται στο Ποτάμι, θεωρώντας πως «η λούμπεν Ελλάδα είναι που πολεμάει το Ποτάμι, οι άνθρωποι που κλέβουν την εφορία, που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, που λένε ότι έχουμε συμβόλαια και λένε ότι δεν μπορούν να αναμειχθούμε στα κοινά, και βγαίνουν μετά και πολεμάνε το Ποτάμι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε ακόμα για το γεγονός πως κατά την άποψή του η χώρα χρειάζεται ευεργέτες όπως αυτούς που είχε σε άλλες δύσκολες εποχές της ιστορίας της: «Η Ελλάδα έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα χρόνια στο παρελθόν, υπήρχε όμως  ένας θεσμός  που ερχόταν και βοηθούσε πολλές φορές τις πόλεις, τα χωριά – ήταν οι πλούσιοι ευεργέτες. Πρέπει να το ξαναεφεύρουμε αυτό. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία πατριωτική συνείδηση και να πειστούν οι άνθρωποι πέρα από τα αναγκαία και τα υποχρεωτικά, ότι πρέπει να ξαναχτίσουν τον τόπο τους».

Τέλος, ο αρχηγός του κόμματος Το Ποτάμι απευθυνόμενος στους πολίτες που σκέφτονται αν θα τον ψηφίσουν, είπε: «Να είναι σίγουρος ο κόσμος και πρέπει να είναι σίγουρος ότι εγώ δεν θα τον προδώσω. Επειδή ακούγονται διάφορα, λένε κάποιοι “μα πώς πάει ο κόσμος ξαφνικά με τον Θεοδωράκη; Εμφανίστηκε και στην 1η δημοσκόπηση είχε 10%, αφού δεν τον ξέρουμε.” Αυτό είναι το μεγάλο λάθος. Ο κόσμος ξέρει απολύτως ποιος είμαι. Έμπαινα στο σπίτι του, μου είχε εμπιστευτεί τα παιδιά του, μου είχε εμπιστευτεί την οικογένειά του, μαθαίναμε μαζί πράγματα».