07 Μαΐου 2014

Στη Βουλή Γερμενής - Μπούκουρας-Φρένο από τη Βουλή στο σόου της Χρυσής Αυγής

Στο βήμα αυτή την ώρα ο Γερμενής που ξεκίνησε λέγοντας ότι τον έφεραν με χειροπέδες για να τον διαψεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Χ. Μαρκογιαννάκης

Στη Βουλή έφθασαν, πριν από λίγο, οι προφυλακισμένοι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, υπό...
δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του αιτήματος για άρση της ασυλίας τους.

Φρένο από τη Βουλή στο σόου της Χρυσής Αυγής -Είχαν ζητήσει 40 προσκλήσεις για την υποδοχή Γερμενή και Μπούκουρα

Η Χρυσή Αυγή, με αφορμή την μεταγωγή των δύο προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα και Γερμενή στη Βουλή, ετοίμαζε σόου, καθώς είχε ζητήσει 40 προσκλήσεις. Ωστόσο, η Βουλή αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να απαγορεύσει -από τις 10 μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι- την είσοδο πολιτών στη Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε φρένο στα σχέδιο της ΧΑ για να μετατρέψει σε σόου την μεταγωγή των δύο προσωρινά κρατούμενων στη Βουλή.

Από την πλευρά της η ΧΑ αντέδρασε έντονα και μέσω του βουλευτή της Ηλία Κασιδιάρη έκανε λόγο για χούντα που απαγορεύει στους Ελληνες πολίτες να επισκεφθούν το Κοινοβούλιο, ενώ είπε χαρακτηριστικά «ας τα κλείσουν όλα και τη Βουλή και το κανάλι της Βουλής, δεν άφησαν τους γονείς του Γερμενή να έρθουν να δουν το παιδί τους».

Εντύπωση προκάλεσε, όμως, και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καταδίκασε την απόφαση της Βουλής να απαγορεύσει σε πολίτες επισκέπτες την είσοδο τους στη Βουλή.