24 Μαΐου 2014

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του «Κροκοδειλάκια» -Το σήμα ότι όλα είναι καλά και η τραγωδία [εικόνες]

Ηταν 4 Σεπτεμβρίου του 2006 όταν ο γνωστός παγκοσμίως «Κροκοδειλάκιας», Στίβεν Ιργουιν, έχασε τη ζωή του από το θανατηφόρο χτύπημα που δέχθηκε στο στήθος από ένα σαλάχι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας καινούριας σειράς που ετοίμαζε με την κόρη του.
Οχτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα βίντεο με τις τελευταίες του στιγμές έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το βίντεο που τράβηξε ο Βρετανός Στέφεν Χιλ, ο οποίος συνάντησε τυχαία τον διάσημο Αυστραλό φυσιοδίφη σε μία μικρή βάρκα στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του.


«Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι το βίντεο που είχα τραβήξει ήταν το τελευταίο βίντεο πριν πεθάνει. Θυμάμαι του μίλησα και του είπα ότι θαυμάζω το έργο του», ανάφερε στη Daily Mail, ο 30χρονος σήμερα Στέφεν Χιλ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το συγκεκριμένο βίντεο το τράβηξε ο Στέφεν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2006, δηλαδή μία ημέρα πριν ο Στίβεν Ιργουιν χάσει τη ζωή του. Πρόκειται για πλάνα που κατάφερε να τραβήξει από μια βάρκα που είχε ναυλώσει ο νεαρός με τον πάτερα του για να δουν τους ύφαλους. Ο Στίβεν Ιργουιν φαίνεται στο βίντεο να κάνει το χέρι του το σήμα ότι όλα είναι καλά.


Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι την επόμενη μέρα θα έχανε τη ζωή του από το κεντρί ενός σαλαχιού.