12 Μαΐου 2014

Πλακατζής έστειλε σφαίρες στον Άρειο Πάγο

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε φάκελος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος περιείχε 3 σφαίρες των 7,62 χιλιοστών, που χρησιμοποιούνται σε όπλα καλάσνικοφ και ένα μήνυμα γραμμένο με αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες, που αναφέρει: “Όποιος πήρε μέρος σε αυτή τη βρωμιά, Υπουργός, δικαστικοί ή εισαγγελείς, θα πρέπει να το διορθώσει μέσα σε 15 ημέρες, μετατρέποντας τις προφυλακίσεις σε αποφυλακίσεις. Διαφορετικά, εντός 20 μηνών, αυτές οι σφαίρες θα έρθουν από μακριά".

Ο φάκελος έφτασε με την κανονική διαδικασία της αλληλογραφίας, αλλά οι σφαίρες εντοπίστηκαν από το ειδικό μηχάνημα ακτίνων και τότε ξεκίνησε η κινητοποίηση, αφού τις τελευταίες μέρες ήταν έντονος ο φόβος για ενδεχόμενο "χτύπημα" κατά δικαστικών.

"Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες και όλα θα γίνουν αθόρυβα”

Το κείμενο με τις ευθείες απειλές, αφήνει υπαινιγμούς για προφυλακίσεις πολιτικών προσώπων και στρέφεται εν γένει εναντίον της δικαιοσύνης, αλλά και πολιτικών: "Αν σε 15 ημέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο Υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες". Ως αποστολέας, αναγράφεται το όνομα "Αλεπουδέλης", που σημειώνουμε πως είναι το πραγματικό επώνυμο του ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, ιδιαίτερη πατρίδα και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Οι αστυνομικές αρχές, αναφέρουν πως δεν αξιολογούν το περιστατικό ως κάτι πολύ σοβαρό, τουλάχιστον επί του παρόντος και ενώ την υπόθεση έχει, πλέον, αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για το φάκελο με τις σφαίρες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετα τις 15:00 η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζει "αστεία προβοκάτσια" την υπόθεση και κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων: "Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον παρακρατικό μηχανισμό που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Καταδικάζουμε την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελο στον Άρειο Πάγο. Διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο πως με τέτοιες μεθοδεύσεις δεν σταματά η ραγδαία εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής".

Ρεπορτάζ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ