28 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ-Πακιστάν: Ήταν έγκυος η γυναίκα που λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου απ΄τον πατέρα της κ τ'αδέρφια της

Η 25χρονη θανατώθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα επειδή παντρεύτηκε τον άνδρα που αγαπούσε

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι μία 25χρονη γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από συγγενείς της στο Πακιστάν, συγκλονίζει η πληροφορία ότι το θύμα ήταν τριών μηνών έγκυος.
Η Φαρζάν Παρβίν Ικμπάλ που έχασε τη ζωή της από τον ίδιο της τον πατέρα και τα αδέλφια της, διένυε τον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης και ήλπιζε πως θα φέρει στον κόσμο τον καρπό της αγάπης της με τον Μοχάμαντ Ικπάλ, τον οποίο παντρεύτηκε παρά την θέληση της οικογένειάς της.



Οι 20 συγγενείς της δε μπορούσαν να αποδεχθούν το γεγονός ότι η 25χρονη είχε απορρίψει τον εξάδελφο που της είχαν προτείνει για σύζυγο, επομένως έπρεπε να τιμωρηθεί.

Έτσι, μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης, το θύμα δέχθηκε επίθεση από τους συγγενείς της με μπαστούνια, τούβλα και πέτρες.

Μετά τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη το θύμα, διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ ο πατέρας της παραδόθηκε.

Παρότι κάθε χρόνο περίπου 1.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τα χέρια συγγενών τους σε φόνους τιμής στο Πακιστάν, συγκλονίζουν ακόμα τους ντόπιους οι υποθέσεις τέτοιας αγριότητας.


«Το ντροπιαστικό και ανησυχητικό είναι ότι αυτή η γυναίκα σκοτώθηκε μπροστά σε δικαστήριο», δήλωσε στον Guardian Πακιστανός δικηγόρος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Βέβαια, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες όχι μόνο δε συλλαμβάνονται, αλλά ούτε καταδικάζονται καθώς είτε η οικογένεια δεν απευθύνεται στη δικαιοσύνη, είτε γιατί το δικαστήριο επιβάλει εξαιρετικά ελαφριές ποινές.


Παράλληλα, ο σύζυγος του θύματος, δήλωσε πως άρχισε να συναντά την νεαρή μετά το θάνατο της πρώτης συζύγου του, με την οποία είχε αποκτήσει πέντε παιδιά.

«Ήμασταν ερωτευμένοι», δήλωσε στο Associated Press ο 45χρονος άνδρας, ο οποίος διευκρίνισε πως η οικογένεια της γυναίκας απαιτούσε χρήματα από εκείνον πριν τον γάμο.

«Απλώς την πήγα στο δικαστήριο και καταχωρήσαμε στο μητρώο το γάμο, εξοργίζοντας την οικογένειά της», εξήγησε ο 45χρονος.


Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του θύματος αφού παραδόθηκε έκανε λόγο για «έγκλημα τιμής», ενώ δίχως ίχνος μετάνοιας είπε: «Σκότωσα την κόρη μου καθώς πρόσβαλε την οικογένειά μας, όταν παντρεύτηκε εκείνον τον άνδρα χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Δεν το μετανιώνω».