27 Μαΐου 2014

ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ! Ξεκινούν έλεγχοι στο ζύγι προειδοποιεί το ΥΠΑΝ

Άλλη μια μαλακ@α Χατζηδάκη με την οποία αναστάτωσε χωρίς αποτέλεσμα όπως φαίνεται εκ των υστέρων, όλη την Ελλάδα επί μέρες ο πλέον άχρηστος Υπουργός...Φυσικά ο νόμος ισχύει εδώ και μήνες χωρίς να ζυγίζει κανείς τίποτα... δεν το συζητάμε ότι η τιμή του ψωμιού δεν έχει μειωθεί... θα ήταν υπερβολή να είχαμε τέτοιες απαιτήσεις από "μεταρρυθμίσεις" της πούτσ@ς, του τιτανα Χατζηδάκη, όπως την άλλη με το γάλα που παραδέχθηκε και μόνος του ότι απέτυχε και δεν μείωση καθόλου την τιμή...

Καλά διαβάσετε, από δω και στο εξής όσοι δεν ζυγίζουν τον «άρτον ημών τον επιούσιον», όπως επιτάσσει η σχετική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, τότε θα κινδυνεύουν να πουν το ψωμί…. ψωμάκι, αφού θα τους επιβάλλονται κυρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη αναγγέλλει ελέγχους για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. Για αυτό και το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να ζητούν ζύγιση και  να πληρώνουν, καθώς η ζύγιση του άρτου αποτελεί υποχρέωση του πωλητή, όπως τονίζουν.

Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή,  μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες, επισημαίνουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η σχετική διάταξη ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα.

Εκτός από την υποχρεωτική ζύγιση παρουσία του πελάτη ο νόμος προβλέπει επίσης, όπως είναι γνωστό, ότι στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά κιλό.