13 Μαΐου 2014

Η αναγκαστική δανειοδότηση του Γλέζου να ξεκινήσει από τους εκατομμυριούχους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μαρινάκη και τον Λαζόπουλο

Μήπως η αποδοκιμασία του Γλέζου από το ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει και με τους πλούσιους του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι για σκεφτείτε να αρχίσει το... κούρεμα από τα εισοδήματα των Συριζαίων;

Πριν λίγους μήνες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, είχε πει ότι όποιος έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, ίσως...
τον καλέσουμε να βοηθήσει περισσότερο, αναφερόμενος στους πλούσιους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια με τα πόθεν έσχες. Θέλησε έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα εκατομμύρια που ρέουν στην Κουμουνδούρου όταν την ίδια ώρα το παίζουν φτωχαδάκια και προστάτες του λαού.
Τώρα ο Μανόλης Γλέζος μιλά για αναγκαστικό δανεισμό εισοδημάτων πάνω από 30-40 χιλιάδες ή 100.000 ευρώ, ούτε κι αυτός ξέρει πόσα. Κι αμέσως το ΣΥΡΙΖΑ τον αδειάζει διότι τέτοιο αυτογκόλ λίγες μέρες πριν τις εκλογές μόνο ένα στέλεχος του ψευτοαριστερού κόμματος μπορεί να κάνει.
Εν πάση περιπτώσει, μήπως η αποδοκιμασία του κ. Γλέζου έχει να κάνει και με τους πλούσιους του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι για σκεφτείτε να αρχίσει το... κούρεμα από τα εισοδήματα των Συριζαίων; Προφανώς ο κ. Γλέζος δε ρώτησε:
1.Τον Τσουκαλά ο οποίος έχει καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ από την αποζημίωση που πήρε από τη δουλειά του, αποζημίωση που δεν έχει πάρει άλλος Έλληνας τέτοια.
2.Τον Παπαδημούλη ο οποίος διατηρεί καταθέσεις άνω του 1.100.000 ευρώ.
3.Τον πρώην Πασόκο Αλέξη Μητρόπουλος ο οποίος διατηρεί καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και προσπαθεί ακόμη να δικαιολογήσει εκείνο το εκατομμύρια που έκανε βόλτα στο εξωτερικό.
4.Τον οικονομολόγο κ. Σταθάκη που διατηρεί επίσης καταθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ κι έχει αγοράσει μετοχές και ομόλογα της JP Morgan.
5.Τον οικονομολόγο Τσακαλώτο που διατηρεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κι έχει αγοράσει επενδυτικά προϊόντα της JP Morgan που έχει και μετοχές της ELDORADO GOLD η οποία φτιάχνει την επένδυση στις Σκουριές. Του τα είχε πάρει... ο μπαμπάς του, όπως έλεγε.
6.Τον οικονομολόγο Βαρουφάκη ο οποίο έχει περισσότερα από 100.000 ευρώ σε καταθέσεις.
7.Τον Αρσένη και τη Λούκα Κατσέλη που διαθέτουν μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία.
8.Τη Νάντια Βαλαβάνη που έχει καταθέσεις πάνω από 500.000 ευρώ και πάνω από 360 χιλιάδες λίρες.
9.Φυσικά ο κ. Γλέζο δεν ρώτησε τον Λάκη Λαζόπουλο που τα έχει τα εκατομμυριάκια του αλλά είναι και επαναστάτης.
10.Μήπως να ρώτησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη με την τεράστια περιουσία που δηλώνει και Συριζαίος;
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη παραδείγματα νεόπλουτων ή ακόμη και Πασόκων που δεν... ξέρουν τι έχουν αλλά είδαν φως και μπήκαν στην Κουμουνδούρου. Και ίσως από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αναγκαστική... δανειοδότηση υπέρ της χώρας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν μερικές... θυσίες που ζητά ο Γλέζος.