25 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Πυροβόλησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Τον Μαζιώτη και την ομάδα που χτύπησε τα γραφεία της ΝΔ βλέπει η ΕΛΑΣ

Δύο σφαίρες εντόπισαν υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το βράδυ του Σαββάτου σημειωθήκαν δύο πυροβολισμοί με τους δράστες να χτυπούν σε δύο όροφος του ΠΑΣΟΚ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες πυροβόλησαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου από την οδό Μαυρομιχάλη, από τον ακάλυπτο χώρο πίσω από το κτίριο. Στα γραφεία εντοπίστηκαν δύο κάλυκες στο δεύτερο και τρίτο όροφο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και περισυνέλεξαν τις σφαίρες προκειμένου να τις μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν ένα κάλυκα (των 7,62 χιλιοστών) από καλάσνικοφ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά του γραφεία του κόμματος.

«Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Μαζιώτη και την ομάδα που χτύπησε τα γραφεία της ΝΔ βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τις σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ

Στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στρέφει το βλέμμα της η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την επίθεση με σφαίρες προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ του Σαββάτου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική κοιτάζει προς την κατεύθυνση της οργάνωσης που χτύπησε τόσο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού όσο και το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, ενώ δεν αποκλείει την πιθανότητα πίσω από τις επιθέσεις να κρύβεται ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Η παρόμοια τακτική επίθεσης, αλλά και η χρήση καλάσνικοφ, κάνουν τις Αρχές να προσανατολίζονται προς αυτή την οργάνωση.

Σημειώνεται ότι με βάση τις πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου από την οδό Μαυρομιχάλη, από τον ακάλυπτο χώρο πίσω από το κτίριο. Στα γραφεία εντοπίστηκαν δύο κάλυκες στο δεύτερο και τρίτο όροφο. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και περισυνέλεξαν τις σφαίρες προκειμένου να τις μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παράλληλα, στο στόχαστρο των αξιωματούχων είναι και η υπόθεση της επίθεσης προς την Χαριλάου Τρικούπη, από το ίδιο περίπου σημείο, το 1999, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η 17Ν.