21 Σεπτεμβρίου 2021

📺Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Φλώρο για το ΝΑΤΟ και ο Αμερικανός Στρατηγός

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να παραστεί στην τελετή Έναρξης στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ούτε στην έναρξη των Εργασιών του Συνεδρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental, γι’ αυτό εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμένο.

Ωστόσο, στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε ευχαρίστησε δημόσια τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για την επιτυχημένη διοργάνωση της Διάσκεψης της Στρατιωτικής Επιτροπής για το 2021, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.



«Θα ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου στον οικοδεσπότη μας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Γνωρίζω την προσπάθειά που έχει καταβάλει για την επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αρχή της ομιλίας του.



Η διοργάνωση, κατά κοινή ομολογία ήταν τόσο επιτυχημένη που ο ίδιος ο Αμερικανός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, «παραβίασε» την συνήθη πρακτική των Ηνωμένων Πολιτειών να παρίσταται μόνο στις Εργασίες και αμέσως μετά να αποχωρεί.

Έτσι, για πρώτη φορά, ο Αμερικανός Στρατηγός έμεινε τρεις ημέρες στην χώρα που διοργάνωνε το Συνέδριο το ΝΑΤΟ. Ενώ καθόλου τυχαία δεν ήταν η συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο συζήτησαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τις κοινές ασκήσεις αλλά και την προμήθεια αμερικανικών αμυντικών συστημάτων από το πλεόνασμα των ενόπλων δυνάμεων.





Όλες οι αποστολές εξεπλάγησαν από το επίπεδο οργάνωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει και εκτελούσε σαν καλοκουρδισμένη μηχανή η ομάδα του ΓΕΕΘΑ, που ήταν επιφορτισμένη με αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εσθονός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να γύρισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στον Κωνσταντίνο Φλώρο και να του είπε «έχετε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε» για να του απαντήσει ο Έλληνας Αρχηγός «μην ανησυχείς, γι’ αυτό είναι οι Σύμμαχοι».

enikos.gr