24 Μαΐου 2014

Θα ψηφίσετε πέτσινες επιταγές με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ή φερεγγυότητα;

Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν να ανασταίνεις το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών. Οπότε όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεις απλά να σε ξανακυβερνήσει το απεχθές ΠΑΣΟΚ.

Το μέγιστο δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη είναι η ψήφος του. Μ’ αυτήν καθορίζει αυτούς που θέλει να τον κυβερνήσουν και τις πολιτικές που θέλει να υλοποιηθούν. Ο υπέρτατος κριτής είναι ο λαός και γι’ αυτό κάθε εκλογική διαδικασία είναι ένας πολύ σοβαρός σταθμός στη ζωή κάθε ανθρώπου. Αν ο πολίτης δεν πιστεύει στο σύστημα απλά δεν πάει να ψηφίσει. Δικαίωμά του, γούστο του και καπέλο του αν θα αφήσει τους άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν, απουσία του.
Όταν, όμως, μπαίνεις στο παραβάν οφείλεις να ξέρεις τι ψηφίζεις και γιατί. Και βεβαίως η κάλπη είναι χειρότερη και πιο αμείλικτη από το ταμείο. Εκεί ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ψήφισες; Τελείωσες; Επέδειξες υπευθυνότητα εσύ και χιλιάδες άλλοι; Θα λάβεις υπευθυνότητα. Αν όμως ψήφισες με ανεύθυνο τρόπο και χωρίς να σκεφτείς τις συνέπειες των πράξεών τους τότε δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις από τη ζωή και το δημοκρατικό πολίτευμα. Κάνε… τουμπεκί εσύ που επιλέγεις την κοροϊδία, την απαξίωση, την ενίσχυση αντιδημοκρατικών ή παντελώς επικίνδυνων κομμάτων.

Όλα αυτά τα γράφουμε διότι στην πορεία προς την πολύ κρίσιμη αυτή εκλογική διαδικασία όλοι οι πολίτες που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν θα πρέπει να ξέρουν τι κάνουν. Να μην πάνε στις κάλπες λες και πάνε να επιλέξουν φρούτα στη λαϊκή.

Δεν σ’ αρέσει κύριε ο Σαμαράς; Μην το ψηφίζεις ή αν τον ψηφίσεις πρέπει να ξέρεις γιατί το κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για όλους, κυρίως όμως για τον Τσίπρα που ζητά την ανατροπή. Η κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε τίποτε περισσότερο απ’ ότι μια συνέχιση της προσπάθειας για οριστική έξοδο από το ευρώ. Ζητά την ψήφο του λαού προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Και αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας που μίλησε για ανατροπή ουσιαστικά υπέγραψε πέτσινες επιταγές με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Όταν λοιπόν όλοι οι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι πολίτες θα μπείτε στο παραβάν και θα πάρετε στα χέρια σας το ψηφοδέλτιο των… αντιμνημονιακών και αντισυστημικών δυνάμεων πρέπει να ξέρετε τι κάνετε. Η ψήφος της οργής δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια των καταστροφέων της χώρας. Θα πρέπει αγαπητέ ψηφοφόρε να ξέρεις:

1.Όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σαν να ανασταίνεις το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η κάλπη θα είναι γεμάτη από τα φαντάσματα των πρώην Πασόκων που έγιναν ξαφνικά αριστεροί. Οπότε όταν ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεις απλά να σε ξανακυβερνήσει το απεχθές ΠΑΣΟΚ.

2.Θα είναι σα να λες ότι όλο αυτό το ρεμπέτ ασκέρι της Κουμουνδούρου είναι ικανό να σε κυβερνήσει και να φέρει τη μεγάλη ανατροπή στην κοινωνία.

3.Θα είναι σα να επιλέγεις τη διάλυση της όποιας ασφάλειας και τάξης υπάρχει στη χώρα. Αν γεμίσει η Ελλάδα παράνομους μετανάστες με άδειες παραμονής μην εκραγείς. Εσύ θα τους έχεις ψηφίσει.

4.Θα είναι σαν να επιλέγεις να στηρίξεις τους ανθρώπους εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο την πατρίδα με τα εθνικά μας θέματα. Όταν στηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ να θυμάσαι τον Χριστόπουλο και το «τουρκικό πράγμα στη Θράκη». Και να θυμάσαι τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλους αυτούς, όπως και για την ονομασία των Σκοπίων. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοί να μετονομάσουν την Μακεδονία μας σε… FYROM τα δε Σκόπια να γίνουν μέσα σε μια νύχτα… Μακεδονία.

5.Θα πρέπει να γνωρίζει εσύ υποψήφιε ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ ότι πάνω από όλα είναι η πατρίδα και η ομαλή πορείας της στο μέλλον. Ψηφίζοντας τον Τσίπρα μην αρχίζει να ουρλιάζεις γιατί θα έχουν διαλύσει τα πάντα και θα έχουν θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας. Εσύ τον ενίσχυσες με την ψήφο σου.

6.Θα πρέπει να ξέρεις ψηφίζοντας Τσίπρα ότι η οικονομία δεν μπορεί να παίζεται σε μια παρτίδα πόκερ. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα και τα έχει βρει με τους Ευρωπαίους οφείλουμε να το μάθουμε. Αν όμως πάει χωρίς σχέδιο τότε κλάφτη την Ελλάδα που έχασες. Κατάρρευση, χρεοκοπία, έξοδος από το ευρώ ίσως κούρεμα καταθέσεων. Αυτά εσύ τα έχεις ψηφίσει και τα έχεις εγκρίνει.

7.Οφείλεις να γνωρίζεις αγαπητέ ψηφοφόρε που δεν ξέρεις ακόμη τι θα ρίξεις αλλά στηρίζεις Τσίπρα από οργή προς την κυβέρνηση ότι αυτή η οργή δεν είναι τίποτε μπροστά στην οργή που φέρνει μια χρεοκοπία. Ρίξε μια ματιά στην Βενεζουέλα ή την Αργεντινή και θα καταλάβεις.

8.Όταν θα πας και θα ψηφίσεις Δούρου εσύ θα έχεις την ευθύνη για τα ξινισμένα μούτρα της. Εσύ θα φταις που θα τα κάνει μπάχαλο, πολύ χειρότερο από έναν ανεπαρκή Περιφερειάρχη όπως ο Σγουρός.

9.Όταν θα ψηφίσεις Σακελλαρίδη μην αρχίσεις να φωνάζεις γιατί δεν θα βρίσκεις αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί θα γίνει όλη η πρωτεύουσα… Καμπούλ ή γιατί θα τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες και ο δήμαρχος θα τους χαϊδεύει. Εσύ θα του έχεις δώσει το δικαίωμα να κάνει την Αθήνα το πρώτο «αριστερό πειραματόζωο».

10.Μην ξεχνάς τέλος εσύ που θα θελήσεις να ψηφίσεις κάποιους από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ότι εσύ και μόνον εσύ έχεις δώσει στους απανταχού τραμπούκους τη δύναμη να ξαναβγούν στους δρόμους και να δέρνουν όποιον βρουν. Εσύ μόνο θα τους έχεις δώσει το δικαίωμα δια της ψήφου σου να βρουν κι άλλους… Φύσσες για να καρφώσουν στην καρδιά.

Αγαπητέ ψηφοφόρε να αγαπάς την ευθύνη που έγραφε και ο Ν. Καζαντζάκης. Να αγαπάς τις επιλογές σου και να τις στηρίζεις μέχρι τέλους. Πρώτα, όμως, να ξέρεις τι θες. Το ξαναλέμε. Δεν σου κάνει η κυβέρνηση; Διώχτην τώρα αμέσως και επέλεξε τον Τσίπρα ή την Χρυσή Αυγή να σε κυβερνήσουν. Όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι ο επιμερισμός της ευθύνης για τα δεινά που θα ακολουθήσουν θα βαραίνει εσένα και μόνον εσένα.