29 Μαΐου 2014

Νέα στοιχεία για το χαμένο Boeing: Τα σήματα δεν προέρχονταν από το μαύρο κουτί

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση αναζήτησης του χαμένου Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν μερικούς μήνες. Οπως επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο ήχος που ακολουθούσαν κατά την αναζήτηση, δεν προερχόταν από το μαύρο κουτί.

«Τα σήματα προέρχονταν από ανθρωπογενείς πηγές που όμως δεν σχετίζονταν με το Boeing» εξηγεί ο Μαικλ Ντιν αξιωματούχος του Ναυτικού των ΗΠΑ μιλώντας στο CNN.

Οι αρχές της Αυστραλίας επικέντρωσαν την αναζήτηση τους στο σημείο που άκουγαν ήχους που έμοιαζαν με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά το Boeing 777, περίπου 1.600 χιλιόμετρα από τις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας .

Οπως αναφέρει το CNN οι αρχές σε όλο τον κόσμο, πιστεύουν πλέον ότι οι ήχοι δεν προέρχονταν από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, αλλά από άλλες τεχνητές πηγές που δεν σχετίζονται με το Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

«Η καλύτερη θεωρία μας στο σημείο αυτό είναι ότι οι ήχοι προέρχονταν μάλλον από κάποιο πλοίο» δήλωσε ο Ντιν.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού επιμένει ότι οι εκτιμήσεις του Ντιν είναι «κερδοσκοπικές και πρόωρες»

Η ανακάλυψη των ήχων, στις 5 και στις 8 Απριλίου θεωρήθηκε σημαντική ανακάλυψη , αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα περισσότερο, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης και δαπανηρής έρευνας στο σημείο.

Το MH370 μετέφερε 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος , όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά στις 8 Μαρτίου. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει μηχανικά προβλήματα ως αιτία, αλλά τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των επικοινωνιών , δείχνουν ότι βγήκε σκόπιμα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.