14 Μαΐου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Στο debate με Άρη και Γαβριήλ, ο Καμίνης δεν μπόρεσε να αναφέρει ούτε ένα έργο που να έκανε!!

Το καλύτερό του ήταν ότι χτίζονται 2 παιδικοί σταθμοί!!

Γιώργος Καμίνης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης συμμετείχαν σε debate για το δήμο της Αθήνας, στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Κύρια θέματα της συζήτησης τα έργα που έγιναν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, η αστυνόμευση αλλά και το θέμα της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους.

Έργο

Ο Γιώργος Καμίνης απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται περί ανυπαρξίας έργου κατά την θητεία του είπε πως τα έργα προχωρούν αλλά βρήκε ένα διαλυμένο δήμο:

“Το μεγάλο έργο που κάναμε είναι ότι φέραμε 120 εκατ. ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της πόλης. Αυτή τη στιγμή χτίζονται δύο παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα, ένα μεγάλο κολυμβητήριο, αρχίζει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων. Δεν ζούμε στην εποχή των εγκαινίων και της κορδέλας”.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος από την πλευρά του τον κατηγόρησε για πλήρη ανυπαρξία έργου: “Αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κορδέλα, είναι να υπάρχει έργο και νομίζω ότι η αδυναμία του δημάρχου να περιγράψει έστω ένα έργο, που να αφήσει κατά την τετραετία του είναι εμφανής”.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια της δημαρχίας Καμίνη υπήρξε εγκατάλειψη της πόλης και τόνισε:

“Η άποψή μου σχηματίζεται με βάση αυτά που βλέπω σε αυτή την πόλη να συμβαίνουν τα τελευταία 3,5 χρόνια. Αν βγείτε στους δρόμους και μιλήσετε με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες θα αντιληφθείτε και εσείς όπως και όλοι μας μιλάμε αυτά τα 3,5 χρόνια για την μεγαλύτερη εγκατάλειψη που έχουν γνωρίσει οι γειτονιές της Αθήνας”.

Αστυνόμευση
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκανε λόγο για ανισομερή κατανομή των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, που δίνει μεγάλο βάρος στο κέντρο και αδιαφορεί για τις γειτονίες.

“Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας εκεί όπου υπάρχει και δρα το οργανωμένο έγκλημα εκεί όπου υπάρχει αυτή η μικροπαραβατικότητα που δημιουργεί αυτό το κλίμα ανασφάλειας, είναι απαραίτητη η επαγγελματική παρουσία των αστυνομικών. Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας δεν μπορεί να στελεχωθεί ένα περιπολικό για να βγει το βράδυ περιπολία και υπάρχουν και πάρα πολλές δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, που απλά στέκονται κατά την άποψή μου αυτό είναι λάθος”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Σακελλαρίδης.

Από την πλευρά του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε πως θέλει “αστυνομικούς παντού” και πρόσθεσε:

“Θέλω αστυνόμευση αποτελεσματική, θέλω τον αστυνομικό της γειτονιάς, θέλω να επιστρέψουν πια οι μεταταγμένοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπαιδευμένοι με ειδικό σήμα και κατασταλτικές αρμοδιότητες στη μάχη ενάντια στο παρεμπόριο”.

Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατηγόρησε τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας ότι επενδύει στον φόβο των πολιτών χαρακτηρίζοντας την πόλη Καμπούλ και πρόσθεσε:

“Αυτό που με φοβίζει η πλήρης ασυνέπεια λόγων μέσα στο χρόνο και πράξεων και αναφέρομαι στον κ. Σπηλιωτόπουλο, που ψήφισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας”.

Τέμενος
Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι δεν διαφωνεί με την κατασκευή τζαμιού, αλλά με το χώρο που θα κατασκευαστεί αυτό, προτείνοντας ως ενδεχόμενη τοποθεσία το Σχιστό.

Από την άλλη ο Γ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ της οικοδόμησης του τεμένους στον Βοτανίκο ώστε με αυτό τον τρόπο να κλείσει το θέμα και να σταματήσει η λειτουργία των 120 παράνομων τζαμιών στην Αθήνα. Ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για ασυνέπεια.

Ο Γ. Σακελλαρίδης κατηγόρησε τους συνυποψηφίους του για παιχνίδι με το μίσος και τον φόβο στις γειτονιές της Αθήνας και στρέφοντας τα πυρά του κατά του κ. Σπηλιωτόπουλου είπε:

“Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει υποπέσει σε ένα μεγάλο σφάλμα για επικοινωνιακούς λόγους, που είναι να μιλάει με έναν ακροδεξιό λαϊκισμό σε ένα ζήτημα στο οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιου τύπου νύξεις”.

http://ysterografa.gr