14 Μαΐου 2014

Δημοσκόπηση e-Voice: Προβάδισμα με 1.2% για την Νέα Δημοκρατία – Τρίτο κόμμα η Ελιά

Σταθερό προβάδισμα, κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την κυλιόμενη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργεί η εταιρεία e-Voice για λογαριασμό του paraskhnio.gr.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό...
22,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%.

Την έκπληξη κάνει η Ελιά που έρχεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 6,8%, ξεπερνώντας την Χρυσή Αυγή (6,4%).

Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται το ΚΚΕ (6,1%) ενώ φαίνεται να… ξεφούσκωσε το Ποτάμι το οποίο συγκεντρώνει 5,5%.

Οι ΑΝΕΛ με το ζόρι βγάζουν ευρωβουλευτή αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 3,3% ενώ η ΔΗΜΑΡ δείχνει να παραπαίει συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως μόλις του 1,4%.

Όλα θα κριθούν από τους αναποφάσιστους οι οποίοι κυμαίνονται στο υψηλό 18,2%, δέκα ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγουν 2,2%.

Οι διαφορές με την προηγούμενη μέτρηση

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της e-Voice για την εφημερίδα Παρασκήνιο του Σαββάτου 10 ΜΑΐου, η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%). Σταθερό, ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι ΑΝΕΛ έπεσαν πιο κάτω και από το ισχνό 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας.