30 Μαΐου 2014

Ο αισιόδοξος κύριος Γουάτσα της Fairfax -Ο άνθρωπος που επενδύει εδώ και 3 χρόνια στην Ελλάδα ήρθε στην Αθήνα

Ηλθε, είδε, απήλθε αλλά ερωτήσεις δεν δέχθηκε ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax, ο οποίος εδώ και περίπου 3 χρόνια έχει επενδύσει στην ελληνική οικονομία, κάτι που όπως τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά από τη συνάντηση τους, είναι απόδειξη εμπιστοσύνης.

O ίδιος φρόντισε, μάλιστα, να δηλώσει αισιόδοξος για την προοπτική της οικονομίας, τονίζοντας ότι η ύφεση και η υψηλή ανεργία ανήκουν στο παρελθόν κι ότι τα επόμενα χρόνια θα πέσει φρέσκο χρήμα στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες. Μιλώντας, πάντως, σε περίπου 300 στελέχη της EUROBANK- η τελευταία επένδυση της Fairfax- ο Πρεμ Γουάτσα σημείωσε ότι η τράπεζα θα πάει καλά, αν και η χώρα πάει καλά, χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί, παρά μόνο ότι η Fairfax είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής.

Γεννημένος στην Ινδία και με πτυχίο χημικού μηχανικού από το Μαντράς, ο Πρεμ Γουάτσα ξεκίνησε από μια εταιρία ασφάλισης φορτηγών και κατέληξε να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της Fairfax, πριν αποφασίσει να χτυπήσει τη πόρτα της Ελλάδας- μαζί με άλλα funds- για να μπει στη EUROBANK PROPERTIES, στον Μυτιληναίο και στην Praktiker.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μαζί με τη Fidelity, τη Brookfield και άλλους, «είδαν» ευκαιρία στηνEurobank κι αφού έγιναν οι αναγκαίες επαφές με τον Α. Σαμαρά, τον Γ. Στουρνάρα και τη Χ. Σακελλαρίου, έπεσαν οι υπογραφές.

Γιώργος Παππούς
http://www.iefimerida.gr/node/157331#ixzz33DtBUONu