12 Μαΐου 2014

ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ Ο ΓΑΠ: "Οι FT με επιβεβαιώνουν"... εντάξει μεγάλε, γελάει μόνο ο μισός πλανήτης... ο άλλος μισός δεν μιλάει αγγλικά

Δικαιωμένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και «πετάει το μπαλάκι» στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Με μια λιτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Financial Times για το δραματικό παρασκήνιο των Καννών το 2011, όταν «κάηκε» η πρόταση του δημοψηφίσματος και ξεκίνησε, ουσιαστικά, το τέλος της πρωθυπουργίας Παπανδρέου.

«Ό,τι είχαμε να πούμε για τη συνάντηση των Καννών και το δημοψήφισμα, το έχουμε πει κατ' επανάληψη και επιβεβαιωνόμαστε -παρά τις όποιες ενστάσεις για την ακρίβεια ορισμένων σημείων του δημοσιεύματος των Financial Times. Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι» αναφέρει σιβυλλικά η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Επί της ουσίας, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει το δημοσίευμα. Συνεργάτες του λένε ότι οι ενστάσεις του για την ακρίβεια συγκεκριμένων σημείων του δημοσιεύματος, εστιάζονται στο σημείο ότι είχε προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

Επίσης, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα», καταλήγοντας με τη φράση «τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι».

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, η πλευρά Παπανδρέου «πετάει το γάντι» πρωτίστως στον Ευάγγελο Βενιζέλο, καλώντας τον να τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος, αλλά και σε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση των Καννών.