17 Μαΐου 2014

Σαμαράς: «Ξέραμε για το Grexit και το εμποδίσαμε, ενώ ο Τσίπρας έλεγε να τους εκβιάσουμε»

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλάει ο  Αντώνης Σαμαράς και απαντά στη δήλωση του Αλ.Τσίπρα ότι «θα σκίσει το μνημόνιο μέρα μεσημέρι», προαναγγέλει «διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας» και αποκαλύπτει τι συζήτησε στο τηλεφώνημα με τον Μπαρόζο

«Κυβερνητική σταθερότητα ή πολιτική ανωμαλία» είναι το δίλημμα που θέτει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά αν το αποτέλεσμα έδινε τη δυνατότητα σε κάποιους να προκαλέσουν αστάθεια, αυτό θα μπορούσε να έχει και πολιτικές συνέπειες».

Αποφεύγει να σχολιάσει την προεκλογική τακτική του κυβερνητικού του εταίρου, σημειώνει όμως ότι η κυβέρνηση άντεξε μέχρι τώρα σε δύσκολες καταστάσεις. Υποστηρίζει ότι μετά τις εκλογές «υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας». Επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας, ενώ για τον σκόπελο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας λέει ότι «η Ελλάδα έχει πολλές σημαντικές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το ανώτατο αξίωμα ώστε να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές, που θα είναι επιζήμιες». Ακόμη, δηλώνει ότι τη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα την κάνει ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κ. Σαμαράς αποκαλύπτει επίσης τι συζήτησε στο τηλεφώνημα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και περιγράφει τι ζήτησε από τον επικεφαλής της Κομισιόν μετά τη δραματική συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί στις Κάννες.