23 Μαΐου 2014

Η Νεολαία του ΕΛΚ κάνει προτάσεις, οταν η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με ...τα πανηγύρια


Ο Κ. Κυρανάκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τις προτάσεις της Νεολαίας του ΕΛΚ, για την φορολογία και την ανεργία. Προτάσεις που υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι 3 βασικές προτάσεις της οργάνωσης είναι:




- Φορολογικά κίνητρα για τις εταιρίες που προσλαμβάνουν νέους ανέργους (κάτω των 30).
- Υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων μέσω εργασιακής εμπειρίας – πρακτικής στο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε Γερμανία και Αυστρία, τις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων (4,8% και 5% αντίστοιχα) και σε αρκετά άλλα μεμονωμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
- Μηδενική γραφειοκρατία για νέους επιχειρηματίες – πολιτική ενός φορέα. Με 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μικρομεσαίες (99% όλων των εταιριών με έδρα την Ε.Ε.) και περίπου 25 εκατομμύρια ανέργους, η δυναμική του τομέα είναι προφανής. Η μέση επιχείρηση στις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας σήμερα, χρειάζεται 15 εργατομέρες για να συσταθεί και 3-5 εργατομέρες γραφειοκρατίας και λογιστικών υποχρεώσεων κάθε μήνα για να συντηρηθεί

Για τη νεανική επιχειρηματικότητα ο Κ. Κυρανάκης δήλωσε:

"Για τους νέους έχουμε θέσει ως πρόταγμα τη Μηδενική γραφειοκρατία.  Με 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μικρομεσαίες (99% όλων των εταιριών με έδρα την Ε.Ε.) και περίπου 25 εκατομμύρια ανέργους, η δυναμική του τομέα είναι προφανής. Η μέση επιχείρηση στις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας σήμερα, χρειάζεται 15 εργάσιμες για να συσταθεί και 3-5 εργάσιμες γραφειοκρατίας και λογιστικών υποχρεώσεων κάθε μήνα για να συντηρηθεί

Από την άλλη πρέπει να δοθούν φορολογικά κίνητρα για να προσληφθούν νέοι κάτω των 30 σε μεγάλες εταιρείες. Προσέξτε φορολογία και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι. "