26 Μαΐου 2014

Αφού τον ήπιαν τα γατάκια: Καταποντίστηκε το spread που έπεσε πολύ κάτω από τις 500 μονάδες

«Βουτιά» στο 6,19% για την απόδοση του 10ετούς

Η μεγάλη νίκη του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα που δεν απειλεί την κυβέρνηση, είναι οι βασικές αιτίες για τη σημαντική άνοδο της αξίας των ομολόγων του Νότου.

Ευρεία άνοδος καταγράφεται στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν επιβεβαίωσαν τα χειρότερα σενάρια για το μέλλον των φιλεοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Οι αποδόσεις (που κινούνται αντιθέτως των τιμών) των ελληνικών 10ετών τίτλων υποχωρούν κατά 34 μονάδες βάσης στο 6,19% σύμφωνα με την πλατφόρμα Tradeweb. «Trader αναφέρουν πως στην αγορά υπάρχει ανακούφιση με το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς το ποσοστό του Σύριζα δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει σε κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο ήρθε από την Ιταλία, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι, αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις του καταγράφοντας μεγάλη νίκη έναντι του Κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Έτσι, οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων  υποχωρούν κατά 9 μονάδες βάσης στο 3.06% και το χρηματιστήριο του Μιλάνου σημειώνεται άνοδος που πλησιάζει το 3%. Οι αποδόσεις των αντίστοιχων ισπανικών ομολόγων υποχωρούν κατά 6 μονάδες βάσης, στο 2,93%.

http://www.euro2day.gr/markets/money/article-market/1218185/ishyrh-anodos-sta-omologa-toy-notoy.html