06 Μαΐου 2014

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ! Σε δίκη ξανά στις 20 Μάη οι συγγενείς Γιακουμάτου για το «αμαρτωλό» γηροκομείο

Εκ νέου εδώλιο στις 20 Μαίου για τους συγγενείς του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς η δίκη τους για την υπόθεση του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος» σήμερα διεκόπη.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε να αναβληθεί επ' αόριστον η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς ακόμη δεν έχει συσχετιστεί στη δικογραφία το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου για το γηροκομείο. Το δικαστήριο ωστόσο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, με τον συνήγορο υπεράσπισης να υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή μόνο με πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας.

Στην θέση του κατηγορουμένου βρίσκονται η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», Αναστασία Βαρδουλάκη, ενώ η βουλή αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του Γεράσιμου Γιακουμάτου, εάν και είχε ζητηθεί από την δικαιοσύνη, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή του στην διαχείριση του ιδρύματος, όπως ανέφεραν κάποιοι μάρτυρες.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2012 στην Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από αυτό που κατέβαλλαν οι φιλοξενούμενοι.

Στον έλεγχο που διεξήχθη βρέθηκαν στην κατοχή της διαχειρίστριας Αναστασίας Βαρδουλάκη χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας. Βάση του επίμαχου σημειώματος εξετάστηκαν ως μάρτυρες τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν σε αυτό κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα, με την οικονομική αστυνομία να καταλήγει στο συμπέρασμα της έκδοσης ανακριβών παραστατικών ύψους 28.997€.