27 Ιουνίου 2014

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Έως τις 14 Ιουλίου και ανεξαρτήτως Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα μπορούν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι δεν το έχουν πράξει έως τώρα. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη διάθεση της παράτασης 14 ημερών για να διευκολύνει τα εκατομμύρια των φορολογούμενων που δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ευχαριστεί του Ελληνες φορολογούμενους για τη «διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα», καθώς από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το υπουργείο «δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ» και καλεί πλέον όλους «να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ