16 Ιουνίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΙΑΥΤΟ! Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ ο Λιακουνάκος

Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Ο κ. Λιακουνάκος απολογήθηκε στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Πρόκειται για την υπόθεση που αφορούσε στην προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων από την εταιρεία SONAΚ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος συνολικά 19 ατόμων, ανάμεσά τους ο εν λόγω επιχειρηματίας, ένας πρώην αρχηγός του ΓΕΣ και δύο πρώην γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης 14 αξιωματικοί του Στρατού που απάρτιζαν τις αρμόδιες επιτροπές του ΥΕΘΑ.

Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.