25 Ιουνίου 2014

Στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ φωτογραφίες 47χρονου παιδόφιλου ζώου

Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική αστυνομία τα στοιχεία 47χρονου που είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την προσέλκυση ανηλίκων.
Ο Θεμιστοκλής Μαυροδήμος, που γεννήθηκε το 1967 στη Λάρισα, είχε δημιουργήσει προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (themistoklis mavrodimos), αλλά με φωτογραφία στην οποία είναι πολύ νεότερος (κάτω), με σκοπό την προσέλκυση ανηλίκων ως 19χρονος.

Όπως προέκυψε ο 47χρονος, κατά το τελευταίο 6μηνο, δημιουργώντας προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, αφού τις έπειθε να του εκμυστηρευτούν προσωπικά τους στοιχεία, αρχικά ζητούσε εκβιαστικά να του στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο για να μην βλάψει συγγενικά τους πρόσωπα.

Στη συνέχεια υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του αποστείλουν και άλλες φωτογραφίες τους με παρόμοιο περιεχόμενο.

Από την κατοχή του 47χρονου κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την πρόσβασή του στο διαδίκτυο και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις ανήλικες, στο οποίο βρέθηκαν αποθηκευμένα αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του θα ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την εκμετάλλευση της σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου του ανηλίκου και με την άσκηση βίας κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: http://www.skai.gr