01 Ιουνίου 2014

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΙ ΜΕΡΚΕΛ!! Υπάλληλοι τράπεζας «έγδυσαν» 80χρονη που είχε χρυσές λίρες και κοσμήματα

​Κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και 1.500 χρυσές λίρες Αγγλίας έβαλαν στο χέρι οι υπάλληλοι τράπεζας στα Χανιά, στήνοντας ένα απίστευτο κόλπο εις βάρος 80χρονης! Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Το κόλπο στήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ο υπάλληλος της τράπεζας στην οποία πήγαινε η 80χρονη της συνέστησε να μετατρέψει ποσό περίπου 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και τις φυλάξει στην θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας. Η 80χρονη πείστηκε και το έκανε. Μαζί με τις χρυσές λίρες, στην θυρίδα τοποθέτησε και μεγάλης αξίας κοσμήματα.

Επικαλούμενος την κρίση, ο υπάλληλος ζήτησε μετά από καιρό από την ηλικιωμένη να πάρει την περιουσία της από την τράπεζα και να την φυλάξει στο σπίτι της, κάτι που εκείνη έκανε.

Το καλύτερο φιλαράκι της 80χρονης είχε γίνει ο τραπεζικός, ο οποίος μία μέρα της πρότεινε να πάνε μαζί μία βόλτα. Βγαίνοντας, όμως, από το σπίτι, φρόντισε να αφήσει την πόρτα ανοικτή, ώστε οι συνεργοί του να μπουν και να πάρουν τα κοσμήματα και τις λίρες!

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες -ηλικίας 37, 32 και 48 ετών- και μία γυναίκα 43 ετών. Εκτός από τον τραπεζοϋπάλληλο, κατηγορούνται η φίλη του, επίσης εργαζόμενη σε τράπεζα, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός, που έκαναν στενή παρέα.

Μετά την καταγγελία της κλοπής, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των τεσσάρων, τους οποίους άρχισαν να παρακολουθούν. Στο μεταξύ, οι δράστες ρευστοποίησαν μέρος των κλοπιμαίων κάνοντας αγορές, ενώ κάποιοι είχαν χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις που διατηρούσαν.

Το Σάββατο, η αστυνομία έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα σπίτια των τεσσάρων και, μάλιστα, βρήκε 29 από τις λίρες σε ένα συρτάρι στο σπίτι της γυναίκας, ενώ στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν 177 χρυσές λίρες Αγγλίας και 450 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απιστία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ξέπλυμα χρήματος.